De onderkoning van Indië

De onderkoning van Indië - Tomas Ross | Tiliboo-afrobeat.com

...koning van Indië is het tweede boek dat deel uitmaakt van een drieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië ... De onderkoning van Indië - OCLC ... . Vaak is het raadzaam en zelfs noodzakelijk om trilogieën op volgorde van verschijnen te lezen. Dit boek is daar een van de weinige uitzonderingen op en kan dus los van de andere gelezen worden. Een onderkoning (ook wel vicekoning) is een regent die over een deel van een rijk regeert, bijvoorbeeld een kolonie, stad of provincie, in de naam van zijn of haar monarch.Het territorium van een onderkoning kan ook wel een onderkoninkrijk genoemd worden. De vrouwelijke vorm is onderko ... De onderkoning van Indië - Vakantielezen ... .Het territorium van een onderkoning kan ook wel een onderkoninkrijk genoemd worden. De vrouwelijke vorm is onderkoningin. De koningen van het vroegmoderne Spanje hadden verschillende onderkoningen onder hen om de ... De onderkoning van Indië is het tweede boek dat deel uitmaakt van een drieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië. Vaak i...

INFORMATIE

AUTEUR
Tomas Ross
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De onderkoning van Indië.pdf

OMSCHRIJVING

Voorjaar 1947. In Nederland en Batavia worden in het diepste geheim plannen ontwikkeldom Nederlands-Indië te behouden, terwijl de roep om militair ingrijpen steeds groter wordt.Vanuit Batavia arriveert in Amsterdam de Nederlandse communist Henry Weber met een fortuinaan gestolen juwelen. Zijn missie: de plannen van het kabinet achterhalen en doorspelenaan Indonesische vrijheidsstrijders. Samen met de Indische danseres Asmara weet hij in eenberuchte nachtclub een vertrouweling van prins Bernhard te chanteren.In Scheveningen krijgt Arnie Springer na een optreden bezoek van een oude bekende, die hem eenmysterieuze opname laat horen. Al snel raakt Springer verstrikt in een schimmenspel van politiekeen militaire belangen, en is zijn half-Indische afkomst een gevaar voor zijn eigen leven.

Wil je het boek lezen?De onderkoning van Indië in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tomas Ross. Lezen De onderkoning van Indië Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN