Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context

Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context - C.M. Frenay | Tiliboo-afrobeat.com

...rsrecht in praktijk - Beleid in tekst en context 1e druk is een boek van C ... Bureau ISBN - Y. van der Wal ... .M. Frenay uitgegeven bij Wolters Kluwer. ISBN 9789013139570 Beleid en tekst. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele besluitvormingsprocessen die in Nederland plaatsvinden zijn teksten een absoluut onmisbaar instrument. Beleid in tekst en context presenteert een blokkenmodel voor een transparante en leesbare beleidstekst.Dit model helpt beleidsprofessionals helder en juist te communiceren. De ... Bestuursrecht in praktijk - Wolters Kluwer ... .Dit model helpt beleidsprofessionals helder en juist te communiceren. De titel combineert kennis van leesgedrag met een universeel model voor beleidsontwikkeling en biedt schrijvers én lezers het houvast dat nu vaak nog mist. Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context. Beleid en te...

INFORMATIE

AUTEUR
C.M. Frenay
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context.pdf

OMSCHRIJVING

Beleid en tekst. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele besluitvormingsprocessen die in Nederland plaatsvinden zijn teksten een absoluut onmisbaar instrument. Maar hoe ziet een goede beleidstekst eruit? Aan welke eisen moet deze voldoen? En wat mag er niet ontbreken? Deze uitgave geeft u het antwoord. ''We doen maar wat.'' Dat was de eindconclusie in een onderzoek naar de dagelijkse praktijk van schrijvende beleidsmedewerkers bij gemeenten. Hieruit blijkt dat we eigenlijk helemaal niet zo goed weten hoe een goede beleidstekst eruitziet. En dat terwijl beleidsuitvoer zwaar leunt op heldere communicatie. Beleid in tekst en context biedt de uitkomst voor dit probleem. Deze uitgave presenteert een blokkenmodel voor een transparante en leesbare beleidstekst. Dit model helpt beleidsprofessionals helder en juist te communiceren. De titel combineert kennis van leesgedrag met een universeel model voor beleidsontwikkeling en biedt schrijvers én lezers het houvast dat nu vaak nog mist. Naast het blokkenmodel levert de uitgave veel praktische tips en adviezen over het maken en schrijven van beleid in een politiek-bestuurlijke omgeving. Beleidskunde en tekstwetenschap De uitgave is vooral geschreven voor beleidsmedewerkers met relatief weinig ervaring in een politiek-bestuurlijke werkomgeving. Maar ook door de wol geverfde professionals zullen profiteren van bruikbare inzichten en praktische instrumenten, toepasbaar op het ontwikkelen en schrijven van beleid. Hiernaast biedt Beleid in tekst en context houvast aan leidinggevenden, bestuurders, griffiemedewerkers en raadsleden bij het ondersteunen van beleidsmedewerkers. De blokkenmodel helpt hen aangeleverde teksten sneller en doelgerichter te beoordelen. De uitgave richt zich primair op de gemeentelijke beleidspraktijk, maar is ook inzetbaar voor provincies en andere beleidsvormende organisaties.

Wil je het boek lezen?Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.M. Frenay. Lezen Bestuursrecht in praktijk - Beleid in tekst en context Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN