Kroniek van de mensheid

Kroniek van de mensheid - Aart Aarsbergen | Tiliboo-afrobeat.com

... van de mensheid. Nadat eerder, in de Kroniek van de 20ste eeuw, de gebeurtenissen van de afgelopen decennia chronologisch werden geboekstaafd, ... Kroniek van de mensheid tweedehands kopen - €10 | Books in ... ... ... Kroniek van de mensheid - elsevier dit is een geweldig boek ,waarin in een vogelvlucht de geschiedenis van het jaar nul tot de twi. Gelezen Verzenden. Bieden Eergisteren. Ommen Eergisteren. Jan Ommen. Kroniek van de mensheid, Elsevier. Zo goed als nieuw. Gelezen Ophalen Overige gebieden. Bieden 29 mei. '20. 19 aanbiedingen in juni -Bekijk alles met kroniek van de mensheid! Koop en Verkoop Boek ... Kroniek van de mensheid - A. [e.a.] Aarsbergen - (ISBN ... ... . Gelezen Ophalen Overige gebieden. Bieden 29 mei. '20. 19 aanbiedingen in juni -Bekijk alles met kroniek van de mensheid! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats K...

INFORMATIE

AUTEUR
Aart Aarsbergen
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Kroniek van de mensheid.pdf

OMSCHRIJVING

Nadat eerder, in de Kroniek van de 20ste eeuw, de gebeurtenissen van de afgelopen decennia chronologisch werden geboekstaafd, van de nederlaag van de Britse troepen tegen het Boerenleger op de Spionkop (29 januari 1900) tot het akkoord dat de Britse premier Thatcher sloot met China’s premier Zhao Ziyang over de toekomst van de kroonkolonie Hong Kong (19 december 1984), volgt in de Kroniek van de Mensheid alles wat aan onze eigen twintigste eeuw is voorafgegaan: een reis door vijftig eeuwen wereldgeschiedenis, vanaf de stichting van de eerste dynastie van het verenigde Egyptische koninkrijk (rond 3000 v.C.) tot aan de invoering in België van de evenredige vertegenwoordiging (30 december 1899).Deze reis door de tijd voert de lezer in meer dan duizend pagina’s en ruim tweeduizend artikelen langs de hoogtepunten van de klassieke oudheid, de tochten van de kruisvaarders naar de Heilige Stad, Marco Polo, de Zwarte Dood, Djingiz Chan, de nederlaag van Philips IV in de Guldensporenslag, de val van Constantinopel in 1453, de Spaanse Inquisitie, Savonarola, Michelangelo en de Sixtijnse Kapel, de Borgia’s, Luther en de Reformatie, de Sacco di Roma, Barbarossa, de opstand in de Nederlanden tegen Filips II, de val van Antwerpen, de verbanning van Baruch Spinoza, Peter de Grote, de thermometer van Andreas Celsius, de Amerikaanse Vrijheidsoorlog, de Franse Revolutie, Napoleon en zijn veldtochten, de opening van de eerste openbare spoorlijn met stoomlocomotief, de eerste postzegel, Florence Nightingale, Darwin en zijn evolutietheorie, de aanleg van het Suezkanaal, de eerste demonstraties voor de achturige werkdag...Het is een reis door vijftig eeuwen wereldgeschiedenis waarbij de gebeurtenissen van de Lage Landen niet worden overgeslagen, maar zijn ingebed in de ontwikkelingen van vijf continenten.De Kroniek van de Mensheid en de Kroniek van de 20ste eeuw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: samen vormen zij een imposant totaaloverzicht van de menselijke reis door de tijd.

Wil je het boek lezen?Kroniek van de mensheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aart Aarsbergen. Lezen Kroniek van de mensheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN