Handboek Strategisch OmgevingsManagement

Handboek Strategisch OmgevingsManagement - Team Omgeving Projectorganisatie Maasvlakte 2 | Tiliboo-afrobeat.com

...dboek Strategisch OmgevingsManagement' is daarmee een must voor iedereen die in welke functie dan ook heeft te maken met proces- en projectmanagement ... Training Strategisch OmgevingsManagement ... . Met een voorwoord van professor Wessel Ganzevoort. Toon meer Toon minder. Lees de eerste pagina's. Reviews. Schrijf een review. Het 'Handboek Strategisch OmgevingsManagement' is daarmee een must voor iedereen die te maken heeft met proces- en projectmanagement, of u nu betrokken bent bij een klein of groot project. In het boek treft u bovendien een casus aan over de aanleg van Maasvlakte 2. Handboek Strategisch OmgevingsManagement. Waarom SOM SET? Het maken va ... Boeken en publicaties SOM en MGA - WesselinkVanZijst ... . In het boek treft u bovendien een casus aan over de aanleg van Maasvlakte 2. Handboek Strategisch OmgevingsManagement. Waarom SOM SET? Het maken van een analyse van de issues, standpunten en belangen van stakeholders is een essentieel onderdeel van SOM. Het zorgt ervoor dat oplossingen binnen plannin...

INFORMATIE

AUTEUR
Team Omgeving Projectorganisatie Maasvlakte 2
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek Strategisch OmgevingsManagement.pdf

OMSCHRIJVING

Sla de krant open en je ziet de voorbeelden: Projecten lopen vertraging op omdat er niet of nauwelijks rekening is gehouden met de reacties en invloed van belanghebbenden. Te vaak wordt zo de besluitvorming over voorgenomen initiatieven onnodig lang vertraagd. Met tal van frustraties en veel extra kosten tot gevolg. Door onprofessioneel 'onderhandelen' over conflicterende belangen gaat maatschappelijk resultaat verloren.Dat kan anders. Met Strategisch OmgevingsManagement (SOM) hebben we een innovatieve en proactieve aanpak in handen die conflicten voorkomt of oplost en de basis legt voor een duurzame dialoog en relatie met de omgeving. Deze methodiek blijkt prima toepasbaar als samenwerken noodzakelijk is, maar partijen dat niet zonder meer kunnen of willen. Dat geldt voor kleine projecten, maar het gold ook voor het hier gepresenteerde project rond de aanleg van Maasvlakte 2. Deze casus vormt een heldere illustratie van de SOM-methodiek en levert het bewijs dat geen project te groot of te complex is om deze aanpak toe te passen. Aan het woord komen betrokkenen die vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen delen. Zo wordt de lezer deelgenoot van de dilemma's, de afwegingen, de lastige gesprekken en de voortschrijdende inzichten.Het 'Handboek Strategisch OmgevingsManagement' is daarmee een must voor iedereen die in welke functie dan ook heeft te maken met proces- en projectmanagement. Met een voorwoord van professor Wessel Ganzevoort.

Wil je het boek lezen?Handboek Strategisch OmgevingsManagement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Team Omgeving Projectorganisatie Maasvlakte 2. Lezen Handboek Strategisch OmgevingsManagement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN