Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen

Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen - J. van Weeghel | Tiliboo-afrobeat.com

...'Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen' vanaf € 45 ... Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen ... ... .95 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Het 'Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen' is het eerste Nederlandse boek over dit thema. Het komt niks te laat. Dit boek brengt stigmatisering in kaart en gaat op zoek naar wegen tot om te destigmatiseren. Stigma: een conceptueel kader. Psychiatrische patiënten zijn gevaarlijk en, onvoorspelbaar. Voor destigmatisering is een gecoördineerde inzet van allerlei ma ... PDF GENERIEKE MODULE Destigmatisering ... . Voor destigmatisering is een gecoördineerde inzet van allerlei maatschappelijke actoren nodig. Dit handboek is het eerste standaardwerk over destigmatisering bij psychische aandoeningen in Nederland. In drie delen (theorie, praktijk en verdieping) gaat het boek in op publiek stigma, zelfstigma en stigma in de hulpverlening. In dit eerste standaardwerk over destigmatisering bij psychische aandoeningen ko...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van Weeghel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen.pdf

OMSCHRIJVING

Mensen met psychische aandoeningen hebben vaak te maken met sociale afwijzing en uitsluiting. Het stigma op psychische problemen speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van belemmeringen voor maatschappelijke participatie, zelfs nadat mensen hersteld zijn. Daarnaast heeft het stigma vaak een negatieve invloed op het persoonlijk herstel. In een samenleving waarin van alle burgers wordt verwacht dat zij meedoen en naar vermogen bijdragen, is het noodzakelijk aandacht te hebben voor destigmatisering: het succesvol tegengaan van stigmatisering. Voor destigmatisering is een gecoördineerde inzet van allerlei maatschappelijke actoren nodig. Dit handboek is het eerste standaardwerk over destigmatisering bij psychische aandoeningen in Nederland. In drie delen (theorie, praktijk en verdieping) gaat het boek in op publiek stigma, zelfstigma en stigma in de hulpverlening. Daarnaast worden effectieve strategieën en interventies beschreven om deze vormen van stigmatisering te verminderen en te voorkomen. Het legt daarmee een basis voor de verdere ontwikkeling van zowel de theoretische fundering als van effectieve destigmatiserende praktijken. Het boek en de bijbehorende website met verdiepende informatie richten zich op professionals in de basis-, generalistische en gespecialiseerde ggz. Dit handboek verdient een prominente plaats bij elke opleiding voor (toekomstige) professionals in de ggz. De inhoud is ook interessant voor (ex-)cliënten en ervaringsdeskundigen en nuttig voor beleidsmakers, journalisten en iedereen die beroepsmatig direct of zijdelings te maken heeft met de beeldvorming rond mensen met een psychische aandoening.Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen is geschreven door experts (onderzoekers en clinici) die werken bij (ggz-)instellingen, kennisinstituten, universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Wil je het boek lezen?Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van Weeghel. Lezen Handboek destigmatisering bij psychische aandoeningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN