Reflecteren

Reflecteren - Marie-José Geenen | Tiliboo-afrobeat.com

...teren is een belangrijke competentie, en vooral een veelgebruikte term ... PDF Zelfreflectie - Universiteit Utrecht ... .Wanneer je 'googelt' op de term reflecteren geeft dat meer dan 200.000 resultaten. Ook in hbo-opleidingen wordt van je verwacht dat je kunt reflecteren en bijvoorbeeld reflectieverslagen schrijft voor je portfolio.In de hbo-opleidingen SPH en MWD is reflectie een kerncompetentie. Reflecteren Met het begrip reflecteren wordt bedoeld het terugkijken op je eigen handelen. Het doel van reflecteren is je handelen te beoordelen en wanneer nod ... Reflecteren - 11 definities - Encyclo ... . Het doel van reflecteren is je handelen te beoordelen en wanneer nodig bij te sturen om zodoende spiritueel te groeien. Reflecteren is dus een persoonlijke evaluatie van je gedrag. c Extra informatie bij Hoofdstuk 3 van Kwaliteit met beleid — 1/1 u i t g e v e r ij c o u t i n h o Reflectie met de STARR-methode Naar dit document wordt verwezen in Hoofdstuk 3 Eerst eens goed de situatie beschrijven en onderzoeken. Ref...

INFORMATIE

AUTEUR
Marie-José Geenen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Reflecteren.pdf

OMSCHRIJVING

Bij reflecteren staat 'leren van je ervaringen' centraal. Reflecteren helpt bij het ontwikkelen van beroepsvaardigheden. In breder verband kan reflectie bijdragen aan professionalisering van beroepen en beroepsgroepen omdat het kan leiden tot nieuwe kennis en inzichten. Dit boek leert studenten en professionals wat reflecteren inhoudt, waarom het belangrijk is en op welke manieren reflectie plaats kan vinden.Reflecteren geeft basiskennis over reflecteren en legt hierbij verbanden met theoretische achtergronden uit de filosofie en psychologie. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen . Het boek bespreekt de basisvaardigheden die nodig zijn om te kunnen reflecteren en reikt handige instrumenten aan om deze vaardigheden te leren. Het praktische laatste deel bevat zowel individuele als groepsopdrachten.Reflecteren is de herziene uitgave van het succesvolle studieboek uit 2010. De uitgave is aangepast op grond van actuele maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten. Ook is er meer diversiteit gebracht in de voorbeeldverhalen van studenten, waardoor de inhoud nog beter aansluit bij opleidingen in zorg en welzijn en bij pedagogische, juridische en creatieve studies. Reflecteren biedt theorie en opdrachten op zowel instap- als verdiepingsniveau en kan tijdens de volledige studie worden gebruikt. Het boek is geschikt voor studenten van de sociale studies, opleidingen in de gezondheidszorg, juridische opleidingen en studies gericht op (integrale) veiligheid. Tevens richt de uitgave zich op professionals in de zorg en welzijn, het (sociaal)juridisch en veiligheidsdomein. Marie-José Geenen is docent, supervisor en onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht en was voorheen werkzaam bij Avans Hogeschool. Zij promoveerde in 2014 op een onderzoek naar de alliantie tussen groepsleiders en jongens in een Justitiële Jeugdinrichting.

Wil je het boek lezen?Reflecteren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marie-José Geenen. Lezen Reflecteren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN