Verkenningen in de psychiatrie

Verkenningen in de psychiatrie - A. Rümke | Tiliboo-afrobeat.com

...ingen in de psychiatrie is een breed algemeen leerboek op het gebied van psychiatrie ... Verkenningen in de psychiatrie | 9789060384916 | tweedehands ... . Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de meest voorkomende vormen van psychopathologie: psychose, schizofrenie, stemmingsstoornissen, angst, dwang, trauma, dissociatie, verslaving, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Verkenningen in de psychiatrie | ISBN 9789060384916 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Psychiatrie is een zoektocht door het landschap ... Verkenningen in de psychiatrie - A. Rumke, B. Tjaden ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Psychiatrie is een zoektocht door het landschap van de menselijke ziel. Elke beschrijving, elke poging tot vastleggen in begrippen, is als een foto van zo"n landschap. De contouren blijven zichtbaar, maar de kleuren zijn vers...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Rümke
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Verkenningen in de psychiatrie.pdf

OMSCHRIJVING

In dit omvangrijke basiswerk geeft de arts Annejet Rümke een beschrijving van psychiatrische problemen die in de hedendaagse psychiatrie als ziektebeeld betiteld worden en vanuit dat gezichtspunt behandeling nodig hebben. Dezelfde problematiek kun je echter ook bekijken vanuit de gebeurtenissen in de levensloop. Therapie is dan niet zozeer behandelen, wegwerken, maar veel meer doorwerken, omvormen en veranderen. Ten slotte kun je naar psychiatrische problematiek kijken als uitdaging van het lot, als ontwikkelingsopgave. Psychiatrie is een zoektocht door het landschap van de menselijke ziel. Elke beschrijving, elke poging tot vastleggen in begrippen, is als een foto van zo''n landschap. De contouren blijven zichtbaar, maar de kleuren zijn verstild en het leven is eruit. Toch is het mogelijk om door het bekijken van vele foto''s, steeds vanuit een ander perspectief genomen, een idee te krijgen van een bepaald landschap, ook als je daar niet zelf bent geweest. Zo kun je ook proberen de psychiatrie te benaderen, steeds vanuit een andere invalshoek, vanuit een ander gezichtspunt zoekend naar begrip. Want uiteindelijk gaat het niet om het etiket ziek of gezond, gek of aangepast, maar om het lijden en de nood van mensen, en om een poging hen te begrijpen en hen in hun nood bij te staan. De belangrijkste psychiatrische stoornissen komen in dit boek uitgebreid aan bod, toegelicht met vele praktijkvoorbeelden: stemmingsstoornissen, angst, fobie, dwang, psychose, schizofrenie, dissociatie, trauma, seksueel misbruik, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen, alsmede over verslaving, een hoofdstuk geschreven door de arts Bram Tjaden. Een onmisbaar studie- en naslagwerk voor HBO-studenten, voor allen die beroepsmatig werken met psychiatrische patiënten alsmede voor geïnteresseerde belangstellenden.

Wil je het boek lezen?Verkenningen in de psychiatrie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Rümke. Lezen Verkenningen in de psychiatrie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN