Kun je een betere wereld kopen?

Kun je een betere wereld kopen? - Wouter Mensink | Tiliboo-afrobeat.com

...een betere wereld kopen? 1e druk is een boek van Wouter Mensink uitgegeven bij Uitgeverij Boom ... De Kaft | Kun je een betere wereld kopen?, Wouter Mensink ... . ISBN 9789089534521 Kan de consument verantwoordelijk worden gehouden voor de problemen elders in de wereld? Die suggestie wordt wel gewekt: de winkel lijkt soms wel een stemhokje waar je kunt stemmen met je euro's. Kun je een betere wereld kopen? Wouter Mensink 'In 150 jaar is de verantwoordelijkheid voor handelsproblematiek verplaatst van degenen die de productiemiddelen in handen hebben naar degenen die de koffie en chocola kopen', schrijft Wouter Mensink in zijn boek 'Kun je een betere wereld kopen?', welke is genomineerd voor de Socratesbeker. Recensies: Leonie Breebaart op Trouw schreef: "Actueel en aansprekend is ook Kun Je een Bete ... Kun je een betere wereld kopen by Wouter Mensink ... . Recensies: Leonie Breebaart op Trouw schreef: "Actueel en aansprekend is ook Kun Je een Betere Wereld Kopen? Wouter Mensink (1979) snijdt een probleem aan waar we in het dagelijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Wouter Mensink
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kun je een betere wereld kopen?.pdf

OMSCHRIJVING

Kun je een betere wereld kopen? 1e druk is een boek van Wouter Mensink uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789089534521 Kan de consument verantwoordelijk worden gehouden voor de problemen elders in de wereld? Die suggestie wordt wel gewekt: de winkel lijkt soms wel een stemhokje waar je kunt stemmen met je euro's. Door een Fairphone te kopen en Max Havelaar-koffie te drinken zouden we bijdragen aan een betere wereld. De aanschaf van producten zonder keurmerk zou misstanden in stand houden. In Kun je een betere wereld kopen? laat Wouter Mensink zien welke problemen deze benadering van fairtrade met zich meebrengt.Aan de hand van documentaires over wereldhandel onderzoekt Mensink alternatieve manieren om fairtrade te benaderen. Hij gebruikt het werk van onder meer Bruno Latour, Michel Foucault en Peter Sloterdijk om aan te tonen dat eerlijke handel een collectief probleem is, dat een publieke discussie vereist. Een betere wereld kunnen we niet kopen, maar de manier waarop we kopen in de wereld kunnen we wel verbeteren.Wouter Mensink (1979) studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over het beleidsdiscours over de relatie tussen pati nt en technologie. Momenteel is hij werkzaam voor het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Wil je het boek lezen?Kun je een betere wereld kopen? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wouter Mensink. Lezen Kun je een betere wereld kopen? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN