Erfenissen van de verlichting

Erfenissen van de verlichting - Rene Boomkens | Tiliboo-afrobeat.com

...ssen van de Verlichting is de eerste Nederlandstalige inleiding in de cultuurfilosofie ... Erfenissen van de Verlichting - Danny Habets - Verzameld Werk ... . Op toegankelijke wijze geeft René Boomkens een overzicht van de belangrijkste problemen en denkers binnen deze discipline. Opbouw Boomkens geeft de rijk geschakeerde wereld van de cultuurfilosofie samenhang vanuit het grote dilemma van de discipline: de steeds terugkerende keuze tussen verlichting en ... Erfenissen van de Verlichting analyseert cultuur in de context van grote thema s, zoals de publieke ruimte, kunst en media, globalisering en de toekomst van de filosofie in de eenentwintigste eeuw. Het centrale motief in deze inleiding is de historische spanningsverhouding tussen V ... Erfenissen van de verlichting | Gratis boeken downloaden ... ... . Het centrale motief in deze inleiding is de historische spanningsverhouding tussen Verlichting en Romantiek, die de afgelopen drie eeuwen de cultuurfilosofie gevormd heeft. Erfenissen van de Verlichting analyseert cultuur in de context van grote thema's, zoals de publieke ruimte, kunst e...

INFORMATIE

AUTEUR
Rene Boomkens
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Erfenissen van de verlichting.pdf

OMSCHRIJVING

Cultuurfilosofie is een vakgebied waarvoor de belangstelling de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Met dit boek, Erfenissen van de Verlichting, biedt René Boomkens een unieke inleiding in de belangrijke vraagstukken in de cultuurfilosofie. Op een toegankelijke wijze en met veel voorbeelden introduceert hij tal van denkers die hebben bijgedragen aan de rijkgeschakeerde geschiedenis van dit vakgebied. Erfenissen van de Verlichting analyseert cultuur in de context van grote thema’s, zoals de publieke ruimte, kunst en media, globalisering en de toekomst van de filosofie in de eenentwintigste eeuw. Het centrale motief in deze inleiding is de historische spanningsverhouding tussen Verlichting en Romantiek, die de afgelopen drie eeuwen de cultuurfilosofie gevormd heeft.Dit boek is bij uitstek geschikt voor studenten filosofie en media- en communicatiewetenschappen en voor studenten aan kunstacademies. Bovendien is het een voortreffelijk naslagwerk voor vakfilosofen en cultuurbeoefenaars.

Wil je het boek lezen?Erfenissen van de verlichting in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rene Boomkens. Lezen Erfenissen van de verlichting Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN