De gemeden sleutel

De gemeden sleutel - Alice Miller | Tiliboo-afrobeat.com

...den sleutel (Paperback). Alice Miller (geboren Alicija Englard) (Piotrków Trybunalski, Polen, 12 januari 1923 - Saint-Rémy-de-Provence, 14 april 2010) was een psychologe, schrijfster en kunstschilderes ... De gemeden sleutel : de kindertijd en onze cultuur (Book ... ... . De gemeden sleutel. Het centrale thema in alle boeken van Alice Miller is dat de kindertijd de sleutel is tot het begrijpen van het handelen van de... De gemeden sleutel | ISBN 9789000327669 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De gemeden sleutel van Alice Miller. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De gemeden sleutel | ISBN 9789026944536 direct en eenvoudig te bestel ... Welkom - de Sleutels ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De gemeden sleutel van Alice Miller. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De gemeden sleutel | ISBN 9789026944536 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Lees „De gemeden sleutel de kin...

INFORMATIE

AUTEUR
Alice Miller
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De gemeden sleutel.pdf

OMSCHRIJVING

Het centrale thema in alle boeken van Alice Miller is dat de kindertijd de sleutel is tot het begrijpen van het handelen van de volwassene. De mens heeft geen destructieve 'aanleg', maar kan door mishandeling en verwaarlozing in zijn kindertijd tot een monster worden gemaakt. Voor begrip van de oorzaak van veel menselijk destructief handelen wordt volgens Miller te vaak vermeden de kindertijd als sleutel te hanteren. Aan de hand van levensbeschrijvingen van Friedrisch Nietzsche, Pablo Picasso, Käthe Kollwitz en Buster Keaton legt zij uit dat niet noodzakelijkerwijs elke mishandeling in de kindertijd van de volwassene een traumatisch figuur maakt. Door steun van buitenaf - de door Miller genoemde 'stille getuige' - hebben de beschreven personen hun ervaringen op kunstzinnige wijze kunnen verwerken. "De gemeden sleutel" is Alice Miller's sterk persoonlijke bijdrage tot het begrijpen van de oorzaken van de menselijke vernietigingsdrang.

Wil je het boek lezen?De gemeden sleutel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alice Miller. Lezen De gemeden sleutel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN