Over de Via de la Plata naar Santiago

Over de Via de la Plata naar Santiago - Ed van der Aa | Tiliboo-afrobeat.com

...tweede keer ondernam Ed van der Aa (1948) een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, nu vanuit het zuiden van Spanje ... Van Sevilla naar Santiago de Compostela: de Zilverroute ... . Van 9 maart tot 13 mei 2015 liep hij over de Via de la Plata in 66 dagen 1100 km van Sevilla naar Santiago en verder naar Finisterre. De 1000 km lange Via de la Plata die vanuit Sevilla naar Santiago de Compostella loopt is veruit de langste route van de St Jacobsroutes in Spanje. De Via de la Plata vormde in de middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago voor christenen afkomstig uit het door ... Over de Via de la Plata naar Santiago | Santiago ... . De Via de la Plata vormde in de middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago voor christenen afkomstig uit het door moslims overheerste Zuid Spanje en Noord Afrika. De Via de la Plata, of Ruta de la Plata, bevindt zich aan de westkant van Spanje, en doorkruist Spanje van zuid naar noord: van Sevilla naar Santiago de Compostela. Deze camino is ongeveer 1.000 km lang. De pelgrimsroute doorkruist de provincies Andalucía, Extremadura, Castilla y Leó...

INFORMATIE

AUTEUR
Ed van der Aa
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Over de Via de la Plata naar Santiago.pdf

OMSCHRIJVING

Voor de tweede keer ondernam Ed van der Aa (1948) een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, nu vanuit het zuiden van Spanje. Van 9 maart tot 13 mei 2015 liep hij over de Via de la Plata in 66 dagen 1100 km van Sevilla naar Santiago en verder naar Finisterre. Een aantal dagen gebruikte hij voor stedenbezoek. Met als basis zijn dagboekmails, 16 gedichten en ruim 300 foto’s is een groot formaat boek samengesteld (ISBN: 9789402134940) onder dezelfde titel als deze tekstuitgave zonder de kleurenfoto's. Het is de weergave van een indrukwekkende ervaring, korter maar zwaarder dan de vorige voettocht, vooral door de zeer wisselende weersomstandigheden. In feite heeft hij alle seizoenen mogen meemaken, van de warmte van Sevilla tot vorst in de Extremadura, koude noordenwind, storm en regen in Gallicië. Dat hoort ook bij een echte pelgrimage, het is geen vakantiereis naar Noem-maar-een-zijstraat. Een even inspirerend als ontroerend relaas met gevoel voor humor en poëzie geschreven. De schrijver verstaat de kunst om in een beeldende stijl de lezer mee te nemen als metgezel op deze bijzondere reis. Dit boek is zeer geschikt om de Zilverroute voor te bereiden en als geheugenopfrisser.

Wil je het boek lezen?Over de Via de la Plata naar Santiago in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ed van der Aa. Lezen Over de Via de la Plata naar Santiago Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN