Het Brabants beschreven

Het Brabants beschreven - J. Swanenberg | Tiliboo-afrobeat.com

...bants beschreven 1e druk is een boek van J ... Zuid-Brabants - Wikipedia ... . Swanenberg uitgegeven bij Veerhuis. ISBN 9789087300203 De dialecten van Noord-Brabant staan al meer dan twee eeuwen in de belangstelling. In dit boek wordt hiervan een samenvattend overzicht gegeven. Op de eerste plaats wordt nauwkeurig afgebakend wat dialect in Noord-Brabant precies inhoudt. 2 Het Brabants Beschreven • Inhoudsopgave inhoudsopgave 4 I: De D i a l e c t e n v a n no o r D-Br a B a n t 5 Wat is het Brabants dialect? 7 Cranendonck, Land van Cuijk en Westhoek 7 Cranendonck 8 Land van Cuijk 10 Westhoek 10 De Donge als dialectgrens 12 Oost-Noord-Brabants 13 West-Noord-Brabants 16 Midden-Noord-Brabants 17 Andere dialectgenzen in Noord-Brabant Het Brabants beschreven is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Het Brabants ... Het Brabants beschreven. Dialect in Noord-Brabant, met een ... ... . We raden u aan het boek van Het Brabants beschreven PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Swanenberg
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Brabants beschreven.pdf

OMSCHRIJVING

Het Brabants beschreven 1e druk is een boek van J. Swanenberg uitgegeven bij Veerhuis. ISBN 9789087300203 De dialecten van Noord-Brabant staan al meer dan twee eeuwen in de belangstelling. In dit boek wordt hiervan een samenvattend overzicht gegeven. Op de eerste plaats wordt nauwkeurig afgebakend wat dialect in Noord-Brabant precies inhoudt. De belangrijkste dialectverschijnselen, dialectgrenzen en de historische ontwikkeling van de dialecten in Noord-Brabant worden aan de orde gesteld. Bovendien wordt ingegaan op de vraag hoe het nu met het dialect in Noord-Brabant gaat. Zaken als de houding ten opzichte van dialect, dialectverlies en streektaalbeleid worden beschreven. Daarnaast wordt een analyse van het dialectonderzoek gegeven. Welke themas van de dialectbeschrijving worden sinds 1776 aangeroerd? Welke onderwerpen zijn tot nu toe onderbelicht gebleven en zijn de verschillende dialecten in Noord-Brabant, van het Zuidkwartier tot aan het Land van Cuijk, evenredig aan bod gekomen? Het boek wordt afgesloten met een systematisch literatuuroverzicht. Kortom, een onmisbaar boek voor wie thuis wil raken in de rijke wereld van de Brabantse dialecten. De heemkundekringen in Noord-Brabant hebben een belangrijke rol gespeeld bij dit onderzoek, maar ook wetenschappelijke onderzoeksinstituten en talrijke liefhebbers leverden hun bijdrage.

Wil je het boek lezen?Het Brabants beschreven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Swanenberg. Lezen Het Brabants beschreven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN