Henri Pirenne

Henri Pirenne - Paul Morren | Tiliboo-afrobeat.com

...irenne (Verviers, 23 december 1862 - Ukkel, 25 oktober 1935) was een Belgisch historicus en hoogleraar ... Pirenne, Henri - de betekenis volgens Oosthoek Encyclopedie ... . Hij was rector van de Rijksuniversiteit Gent van 1919 tot 1921 Levensloop. Henri Pirenne was student aan de Universiteit van Luik (1879-1883) bij de bekende mediëvist ... Henri Pirenne (French: ; 23 December 1862 - 24 October 1935) was a Belgian historian. A medievalist of Walloon descent, he wrote a multivolume history of Belgium in French and became a prominent public intellectual.Pirenne made lasting contribution to the study of cities that was a controversial interpretation of t ... Zoekertjes voor "pirenne" | 2dehands ... .Pirenne made lasting contribution to the study of cities that was a controversial interpretation of the end of Roman civilization and the rebirth of medieval urban culture. Henri Pirenne Henri Pirenne (Verviers, 23 december 1862 - Ukkel, 25 oktober 1935) was een Belgisch historicus en hoogleraar. 36 relaties. De Pirenne-these i...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Morren
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Henri Pirenne.pdf

OMSCHRIJVING

Henri Pirenne is een van de belangrijkste academici die in België aan de historiografie een beslissende wending hebben gegeven. Hij is ter zake de meest vooraanstaande, de invloedrijkste, de meest als grootmeester en gids erkende professor en auteur. Maar hij is niet alleen de voornaamste grondlegger van de Belgische historiografie, hij heeft ook internationaal grote betekenis, invloed en vermaardheid verworven. Nog tijdens zijn leven, maar ook na zijn dood werd hij veelvuldig gehuldigd. En nog altijd wordt in het buitenland met ontzag aan hem gerefereerd. Henri Pirenne overleed 75 jaar geleden. Bij deze gelegenheidsdatum brengt dit boek een overzicht van het leven en het werk van de bekendste geschiedschrijver van België, van zijn imponerende professoraat en zijn omvangrijke oeuvre - dikwijls gedurfd, vaak baanbrekend, altijd controversieel.

Wil je het boek lezen?Henri Pirenne in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Morren. Lezen Henri Pirenne Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN