Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen

Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen - Marij Eliëns | Tiliboo-afrobeat.com

...ding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen 2e druk is een boek van Marij Eli ns uitgegeven bij Uitgeverij S ... Handleiding kortdurende video-hometraining in gezinnen met ... ... .W.P. B.V.. ISBN 9789085600541 Baby s, peuters en kleuters nemen allerlei initiatieven om contact te maken met hun ouders. Ouders reageren intu tief op deze initiatieven. De kortdurende vorm van video-hometraining die in dit boek wordt beschreven is tevens het prototype van video-hometraining (VHT) voor andere werkvelden in de hulpverlening en begeleiding aan gezinnen met jonge kinderen. De handleiding kan daarom ook worden benut door professionals uit andere werkvelden. De kortdurende vorm van video-hometraining ... Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met ... ... . De handleiding kan daarom ook worden benut door professionals uit andere werkvelden. De kortdurende vorm van video-hometraining die in dit boek wordt beschreven is tevens het prototype van video-hometraining (V...

INFORMATIE

AUTEUR
Marij Eliëns
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen 2e druk is een boek van Marij Eli ns uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789085600541 Baby s, peuters en kleuters nemen allerlei initiatieven om contact te maken met hun ouders. Ouders reageren intu tief op deze initiatieven. Ze doen dat op een manier die het kind helpt om zich te ontwikkelen en sociaal-emotioneel gezond op te groeien. Meestal verloopt deze ontwikkeling positief engoed afgestemd , maar er kunnen zich situaties voordoen waardoor ouders onzeker worden en vragen hebben over het opgroeien van hun kind. Sommige ouders ervaren de omgang met hun kind als problematisch en vinden het moeilijk om hun kind te begrijpen. Vaak hebben deze ouders vragen over concreet gedrag: het huilen van hun baby, het eten of het slapen van hun kind of zijn temperament. Ook ouders van een kind dat lang in de couveuse lag, vinden het soms moeilijk om bij thuiskomst hun baby teverstaanen de contactsignalen van de baby te herkennen. Deze ouders komen op het consultatiebureau en vertellen hun zorgen aan de JGZ-verpleegkundige of aan de consultatiebureauarts. Sinds 1995 kan de JGZ-verpleegkundige deze ouders ondersteunen met kortdurende videohometraining (K-VHT). Een methodiek, waarbij ouders aan de hand van videobeelden van een dagelijks verzorgingsmoment worden geholpen de signalen van hun kind (opnieuw) te herkennen en er op een adequate manier op te reageren. Deze handleiding voor kortdurende video-hometraining is een gedetailleerde beschrijving van de methodiek, zoals die in heel Nederland in de jeugdgezondheidszorg wordt toegepast. De Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT), het landelijke steunpunt voor alle vormen van video-hometraining en video-interactiebegeleiding, staat garant voor de kwaliteitsborging aan de hand van deze methodiekbeschrijving. Zij doet dat in nauwe samenwerking met ZuidZorg Eindhoven, een van de geassocieerde partners. De kortdurende vorm van video-hometraining die in dit boek wordt beschreven is tevens het prototype van video-hometraining (VHT) voor andere werkvelden in de hulpverlening en begeleiding aan gezinnen met jonge kinderen. De handleiding kan daarom ook worden benut door professionals uit andere werkvelden. Marij Eli ns is gezondheidswetenschapper en vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van video-hometraining binnen de jeugdgezondheidszorg. Zij schreef deze handleiding in samenwerking met Bert Prinsen, senior medewerker Jeugdzorg & Opvoedhulp bij het Nederlands Jeugdinstituut / NJi. Erratum: Bij dit boek hoort geen dvd, ondanks dat daar melding van wordt gemaakt op pagina 15 in het boek. De dvd die wel bij de eerste druk zat is komen te vervallen in deze tweede druk. De formulieren die daar o.a. op stonden zijn eventueel via het AIT te downloaden.

Wil je het boek lezen?Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marij Eliëns. Lezen Handleiding kortdurende videohometraining in gezinnen met jonge kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN