Is dit een mens?

Is dit een mens? - Primo Levi | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij Is Dit Een Mens. Primo Levi heeft dit boek, dat leest als een dagboek, niet zo heel erg lang na de oorlog geschreven ... Jihadisten die gewetenloos moorden: zijn het wel mensen ... ... . Zoals hij zelf in het voorwoord aangeeft, moest hij dit schrijven. Nu, zoveel jaren later moeten we dankbaar zijn dat de man de strijd met zich zelf heeft durven aangaan. De eerste Nederlandse druk kwam uit in 1963 onder de titel Eens was ik een mens (Arbeiderspers). Een heruitgave in 1987 had de titel Is dit een mens . Deze vertaling was geschreven door Frida Vogels. De letterlijke vertaling van de Italiaanse titel is "Als dit een mens is" ... Is dit een mens van Primo Levi | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Deze vertaling was geschreven door Frida Vogels. De letterlijke vertaling van de Italiaanse titel is "Als dit een mens is", waarbij 'mens' ook 'man' kan betekenen. Is dit een mens. In 1943, na de tweedeling van Italië, met de koning en de geallieerden in het zuiden en Mussolini in het noorden, trok Primo Levi als verzetsstrijder de bergen in, maar werd al na enkele maanden opgepak...

INFORMATIE

AUTEUR
Primo Levi
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Is dit een mens?.pdf

OMSCHRIJVING

In 1943 trok Primo Levi als verzetsstrijder de bergen in, maar hij werd al na enkele maanden gepakt. Als jood werd hij naar Auschwitz gedeporteerd, vanwaar hij als een van de weinigen terugkeerde. Onmiddellijk na de bevrijding schreef hij Is dit een mens, dat terecht wordt beschouwd als een van de klassieke getuigenissen over de jodenvervolging. Is dit een mens is een indrukwekkende en huiveringwekkende roman, die al zestig jaar tot de top van de wereldliteratuur behoort.

Wil je het boek lezen?Is dit een mens? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Primo Levi. Lezen Is dit een mens? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN