Groot Verhalenboek Van Maastricht

Groot Verhalenboek Van Maastricht - Rolf Hackeng | Tiliboo-afrobeat.com

...rhalenboek van Maastricht 1e druk is een boek van onder redactie van Rolf Hackeng uitgegeven bij Walburg Pers ... persbericht Groot Verhalenboek Maastricht, deel 1 :: RHCL ... . ISBN 9789057307058 Niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers die het Maastrichts archief lang is, zit veel interessants verborgen. Groot Verhalenboek van Maastricht (luxe editie). Saai? Oké, niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers... Groot verhalenboek van Maastricht. Saai? Oké, niet alles wat in een archief w ... bol.com | Groot Verhalenboek van Maastricht ... ... . Maar in al die kilometers... Groot verhalenboek van Maastricht. Saai? Oké, niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers die het Maastrichts archief lang is, zit bijzonder veel interessants verborgen. Want behalve ambtelijke stukken als akten en verslagen zijn er ook brieven, dagboeken, tekeningen en fotos. Onbedoeld leveren juist dié vaak een verrassend beeld ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rolf Hackeng
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Groot Verhalenboek Van Maastricht.pdf

OMSCHRIJVING

Saai? Oké, niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers die het Maastrichts archief lang is, zit bijzonder veel interessants verborgen. Want behalve ambtelijke stukken als akten en verslagen zijn er ook brieven, dagboeken, tekeningen en foto’s. Onbedoeld leveren juist dié vaak een verrassend beeld op van het stedelijke leven in voorbije eeuwen. Zoals bijvoorbeeld van de miserie van een onwettig kind, smokkelpraktijken, afvalhopen en stinkende ‘secreten’. Ze vertellen over de verbannen pastoor, de vroedvrouw die een heks was en de katholieke ondernemer die een groot neonkruis op zijn fabriek liet zetten. Maar ook over het oprollen van een bordeel, een boevenval en de bezoeken van Tsaar Peter en Karl Marx. Het archief rept over pionierswerk bij maagoperaties, een verdwenen brugboog, de eerste echtscheiding in Nederland en nog veel meer. Maar je moet dat soort pareltjes wel weten te vinden...Het Groot Verhalenboek van Maastricht bevat een selectie van 50 zogenaamde ‘archiefsprokkels’: stukjes die van 1992 tot heden in huis-aan-huisblad ‘De Maaspost’ verschenen. De auteurs zijn of waren medewerkers en vrijwilligers van het Regionaal Historisch Centrum Limburg. De archivarissen vertellen zélf over hun vondsten. Samen leveren hun toevalstreffers een bonte dwarsdoorsnede van Maastrichts geschiedenis op.

Wil je het boek lezen?Groot Verhalenboek Van Maastricht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rolf Hackeng. Lezen Groot Verhalenboek Van Maastricht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN