De militaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950.

De militaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950. - O.G. Ward | Tiliboo-afrobeat.com

...itaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950 ... Luchtvaarttroepen LVT - Overzicht van de Nederlands ... ... . (Hardcover). Dit boek biedt een uitvoerig relaas van de activiteiten van de Militaire Luchtvaart van het... De Militaire Luchtvaart van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (ML-KNIL) kwam voort uit de Proefvliegafdeeling KNIL (PVA-KNIL); bij Koninklijk Besluit van 18 juli 1914 opgericht. Later werd de naam gewijzigd in Luchtvaartafdeeling-KNIL (LA-KNIL) en vervolgens in ML-KNIL bij het ontstaan als zelfstandig wapen op 30 maart 1939. Ward, O.G. - De Militaire Luchtvaart v ... 12. Boy Durand bij het 18e Squadron | Dornier Do-24K ... . Ward, O.G. - De Militaire Luchtvaart van het KNIL in de na-oorlogse jaren 1945-1950. Uitgever/Jaar: Van Holkema & Warendorf 1ste / 1st 1988 Bijzonderheden: Boek en stofomslag in goede staat. 382 pagina's.Foto's, documenten, kaartjes. Dit boek biedt een uitvoerig relaas van de activiteiten van de Militaire Luchtvaart van het KNIL in de nao...

INFORMATIE

AUTEUR
O.G. Ward
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De militaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950..pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek biedt een uitvoerig relaas van de activiteiten van de Militaire Luchtvaart van het KNIL in de naoorlogse periode, de laatste jaren van Nederlands-Indië.Het werk vangt aan met de Japanse capitulatie en het einde van de Tweede Wereldoorlog in augustus 1945. Het behandelt de Britse bezetting van Nederlands-Indië conform de afspraak met de Nederlandse regering om de tienduizenden ex-krijgsgevangenen en geïnterneerden te bevrijden uit de Japanse kampen, waarbij de ML een belangrijke rol speelde. Het beschrijft daarbij de turbulente periode waarin de Indonesische vrijheidsstrijd tot ontwikkeling kon komen.Tevens wordt beschreven hoe de opbouw van de ML plaats vond en welke moeilijkheden zich hierbij voordeden. Ook het verloop van de beide politionele acties waarbij de ML een belangrijke rol heeft gespeeld, is uitgebreid behandeld.'Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de opleiding, de oorlogsvrijwilligers, de luchtvaarttroepen en de luchtdoelartillerie.

Wil je het boek lezen?De militaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur O.G. Ward. Lezen De militaire luchtvaart van het KNIL 1945-1950. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN