Augustus

Augustus - Adrian Goldsworthy | Tiliboo-afrobeat.com

...tor Caesar Augustus (Rome, 23 september 63 v ... Goedkoop op vakantie in augustus | Boek een vakantiehuisje ... .Chr. - Nola, 19 augustus 14 n.Chr.), geboren als Gaius Octavius (Thurinus), die zich na zijn adoptie door zijn oudoom Gaius Julius Caesar noemde, meestal kortweg aangeduid met de door hemzelf niet gebruikte naam Octavianus (voor 27 v.Chr.) of Augustus (na 27 v.Chr.), was de eerste princeps (vgl. "keizer") van Rome. Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender.De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoe ... Augustus - HISTORY ... .De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus).In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari. In andere jaren begint augustus steeds op een andere dag dan de overige elf maanden. Augustus's public revenue reforms had a great impact on the subsequent success of the Empire. Augustus brought a fa...

INFORMATIE

AUTEUR
Adrian Goldsworthy
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Augustus.pdf

OMSCHRIJVING

Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in een ontwapenende biografie.Meedogenloos en menselijk. Gul en gewelddadig. Poëzieliefhebber en politicus. Keizer Augustus was een vat vol tegenstrijdigheden. Maar het opvallendst van alles is het feit dat hij naar de achtergrond van de geschiedenis is verdwenen, terwijl hij meer dan veertig jaar aan de macht is geweest en minstens zo belangrijk was als zijn legendarische oudoom Julius.Dit boek volgt Augustus' ontwikkeling van krijgsheer tot keizer en zoomt in op wat hem menselijk maakte – zijn huwelijk met Livia, zijn liefde voor het geschreven woord – én wat hem zo uitzonderlijk maakte dat hij in staat was zich een weg naar de top te vechten en daar zo lang te blijven. Want laat er geen misverstand over bestaan: Augustus was een dictator. Maar hij was veel meer dan dat alleen.Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over Augustus. Goldsworthy promoveerde in klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Oxford, met een specialisatie in de Romeinse geschiedenis. Hij is tevens de auteur van onder meer Caesar, De val van Rome en Romeinse Legioenen.

Wil je het boek lezen?Augustus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adrian Goldsworthy. Lezen Augustus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN