Verhalen over taal

Verhalen over taal - Wim Daniëls | Tiliboo-afrobeat.com

... over taal - 150 jaar Van Dale De Dikke Van Dale speelt al anderhalve eeuw een belangrijke rol in de Nederlandse taalcultuur ... Wat rijmt er op VERHALEN OVER TAAL? 1005 rijmwoorden ... ... . De veranderende betekenissen van woorden als burgemeester, vrouw en fiets weerspiegelen de veranderingen in onze samenleving. Dit is een van de vele 'verhalen over taal' uit het Van Dale-jubileumboek Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls stelde deze feestelijke bundel samen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Dikke Van Dale. Verhalen over taal: Van kaft tot kaft. 28-08-2015 28-08-2015 -Ontspannen-Van Dale Uitgevers. Laurens Hoevenaren is bedrijf ... Verhalen over taal: Nieuwsgierig? | Van Dale ... . Verhalen over taal: Van kaft tot kaft. 28-08-2015 28-08-2015 -Ontspannen-Van Dale Uitgevers. Laurens Hoevenaren is bedrijfsmaatschappelijk werker voor de medewerkers van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Sinds 2013 schrijft en publiceert hij korte verhalen e...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Daniëls
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verhalen over taal.pdf

OMSCHRIJVING

Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale De Dikke Van Dale speelt al anderhalve eeuw een belangrijke rol in de Nederlandse taalcultuur. De veranderende betekenissen van woorden als burgemeester, vrouw en fiets weerspiegelen de veranderingen in onze samenleving. Wim Daniëls verwoordt deze (taal)ontwikkelingen in treffende artikelen die samen met 150 'woorden van het jaar' de basis vormen voor dit boek. Bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers, taaldeskundigen en Dikke Van Dale-fans beschrijven in columns en korte verhalen wat de Dikke Van Dale en 150 jaar Nederlandse taal voor hen betekent. Een leuk en zeer leesbaar boek over 150 jaar ontwikkelingen in de Nederlandse taal. - Samengesteld door Wim Daniëls (bekend van Pauw & Witteman, Spijkers met Koppen) - Met 150 'woorden van het jaar': vanaf 1864 tot nu - Met bijdragen van o.a. Kristien Hemmerechts, René Appel, Frits Spits, Ewoud Sanders, Bart Chabot, Vellah en Inger (Taalvoutjes), Luc Devoldere, Tommy Wieringa, Ronald Giphart én Dikke Van Dale-fans - Bijzondere vormgeving, luchtige opmaak met foto's en full colour Samensteller: Wim Daniëls is schrijver en taalkundige. Hij schreef ruim 100 boeken waaronder Gnoeg is gnoeg, Kom, komma en Mieters! Bovendien leverde hij aan ruim 20 titels een bijdrage. Sinds 2011 is Daniëls stadsdichter van Helmond. Hij trad op met een cabaretprogramma en speelde in verschillende theaterstukken. Lange tijd leverde hij bijdragen aan het radioprogramma Klare taal en iedere zaterdag heeft hij een taalcolumn in Spijkers met Koppen. Hij is regelmatig te gast bij Pauw & Witteman.

Wil je het boek lezen?Verhalen over taal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Daniëls. Lezen Verhalen over taal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN