De diepte van de Bosporus

De diepte van de Bosporus - Peter Edel | Tiliboo-afrobeat.com

...rus (Turks: Boğaziçi, Karadeniz Boğazi) is een zeestraat in Turkije die de Zee van Marmara verbindt met de Zwarte Zee ... 'De diepte van de Bosporus': een boeiend doolhof van ... ... .Aan weerszijden van het zuiden van de zeestraat ligt de stad Istanboel.Op zijn smalst meet de Bosporus 698 meter. De lengte bedraagt 32 kilometer. De diepte varieert van 36 tot 124 meter. Peter Edel woont en werkt in Turkije en schreef met De diepte van de Bosporus de politieke biografie van een land zoals ze er in Europa en Azië geen twee hebben. In 2002 kwam de islamitisch georiënteerde Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij er aan de macht en ging de confronta ... De diepte van de Bosporus - Peter Edel - 9789064457616 ... ... . In 2002 kwam de islamitisch georiënteerde Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij er aan de macht en ging de confrontatie aan met het seculiere establishment, dat het decennialang voor het zeggen had. Peter Edel woont en werkt in Turkije en schreef met De diepte van de Bosporus de politieke biografie van een land zoals ze er in Europa en Azië geen twee hebben. In 2002 kwam de islamitisch georiënteerde Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij er aan de macht en ging de confrontatie aan met het secul...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Edel
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De diepte van de Bosporus.pdf

OMSCHRIJVING

Peter Edel woont en werkt in Turkije en schreef met De diepte van de Bosporus de politieke biografie van een land zoals ze er in Europa en Azië geen twee hebben. In 2002 kwam de islamitisch georiënteerde Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij er aan de macht en ging de confrontatie aan met het seculiere establishment, dat het decennialang voor het zeggen had. Om de machtsstrijd te doorgronden gaat de auteur terug tot het Ottomaanse Rijk en de stichting van de Turkse Republiek. Hij voert de lezer mee op een tocht langs militaire staatsgrepen, georganiseerde misdaad, confrontaties met de Koerdische PKK, onderhandelingen over EU-lidmaatschap, ruzie met Israël, moeizame hoofddoekendiscussies en een economisch wonder. Uiteindelijk belandt hij bij de controversiële Ergenekonaffaire. Een samenzwering tegen de regering, of een poging om de oppositie het zwijgen op te leggen? De Bosporus heeft in ieder geval diepe gronden.

Wil je het boek lezen?De diepte van de Bosporus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Edel. Lezen De diepte van de Bosporus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN