Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn

Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn - Ton Mertens | Tiliboo-afrobeat.com

...insel van de minste pijn Een inleiding tot de loonheffingen Loonheffingen zijn de belastingen en socialeverzekeringspremies die worden geheven met het loon als basis ... Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn ... ... . Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn (Paperback). Loonheffingen zijn de belastingen en socialeverzekeringspremies die worden geheven... Een daarvan is het 'beginsel van de minste pijn': de heffing vindt op een zodanige wijze plaats dat deze de minste 'pijn' bij het heffingssubject veroorzaakt. De loonbelasting is gebaseerd op dit beginsel. Deze heffing heeft tot doel als voorheffing op de inkomstenbelasting het looninkomen te treffen. Het beginsel van de ... Het beginsel van de minste pijn - Ars Aequi ... . De loonbelasting is gebaseerd op dit beginsel. Deze heffing heeft tot doel als voorheffing op de inkomstenbelasting het looninkomen te treffen. Het beginsel van de minste pijn: een inleiding tot de loonheffingen Ars Aequi Handboeken: Amazon.es: Mertens, Ton: Libros en idiomas extranjeros Het beginsel van de minst...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton Mertens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn.pdf

OMSCHRIJVING

Loonheffingen zijn de belastingen en socialeverzekeringspremies die worden geheven met het loon als basis. Een kenmerk van loonheffingen is dat zij, zoals dat heet, bij de bron worden geheven. Dat wil zeggen door de werkgever, het pensioenfonds of andere uitkerende instantie. Voor de overheid zijn de loonheffingen budgettair van enorme betekenis: voor 2019 wordt een opbrengst verwacht van zo'n € 170 miljard. Daarmee maken zij bijna 60% uit van alle (rijks)belastingen en premies die worden geheven.Alhoewel de loonheffingen op werknemers betrekking hebben, moeten ze door de werkgever worden berekend, geheven en afgedragen. Ze maken daarmee een groot deel uit van de administratieve lasten waar werkgevers mee te maken hebben. Als gevolg hiervan staan deze heffingen voortdurend ter discussie, niet alleen politiek, maar ook in geschillen tussen inhoudingsplichtigen en de overheid. Er bestaat daarom uitvoerige en dikwijls complexe wetgeving op dit gebied. De vele geschillen leveren daarbij een flinke stroom jurisprudentie op.Dit handboek is een inleiding tot de loonheffingen vanuit fiscaal-juridisch perspectief. Het behandelt de loonbelasting, de premie volksverzekeringen, de premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zvw. Het is in de eerste plaats geschreven om te worden gebruikt bij het academisch en het postacademisch onderwijs. Daarnaast is het bedoeld voor professionals die uit hoofde van hun functie over kennis van de loonheffingen moeten beschikken.Bij deze nieuwe druk is de stand van de wetgeving en de jurisprudentie op 1 juli 2019 tot uitgangspunt genomen. Mr. A.L. (Ton) Mertens (1963) is als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. Daar verzorgt hij vakken en colleges op het gebied van de loonheffingen. Zelf studeerde hij in 1986 aan de Universiteit Leiden af in de fiscaal-juridische studierichting. Daarna werkte hij als (adjunct-)inspecteur bij de belastingdienst en het Ministerie van Financiën. Sinds 1992 is hij werkzaam als belastingadviseur. Daarnaast verzorgt hij cursussen voor beroepsorganisaties van belastingadviseurs en publiceert hij regelmatig in verschillende vaktijdschriften.

Wil je het boek lezen?Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton Mertens. Lezen Ars Aequi Handboeken - Het beginsel van de minste pijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN