Het Nederlandse parlement

Het Nederlandse parlement - P.P.T. Bovend'Eert | Tiliboo-afrobeat.com

...rlement is het hoogst verkozen beraadslagende orgaan van een democratische rechtsstaat, bestaande uit verkozen vertegenwoordigers van het volk, dat een essentiële rol speelt in de totstandkoming van wetgevende akten en in zijn totaliteit of in zijn onderdelen controle uitoefent op de uitvoerende macht ... Nederlands Parlement en de EU | Expertisecentrum Europees ... ... .De naam is afgeleid van het Franse parler, wat "praten" betekent; een parlement is een ... Parlement (van het Franse woord parler = spreken) is een ander woord voor volksvertegenwoordiging. In Nederland bestaat het parlement uit de Eerste en de Tweede Kamer, samen ook wel Staten-Generaal genoemd. Het is niet hetzelfde als de regering van Nederland, maar het parlement kan wel wetsvoorstellen indienen of wijzigen (Tweede Kamer) of wetsvoorstellen tegenhouden (Eerste Kamer). Het parlement ... bol.com | Het Nederlandse parlement | 9789013127454 | P.P ... ... . In Nederland bestaat het parlement uit de Eerste en de Tweede Kamer, samen ook wel Staten-Generaal genoemd. Het is niet hetzelfde als de regering van Nederland, maar het parlement kan wel wetsvoorstellen indienen of wijzigen (Tweede Kamer) of wetsvoorstellen tegenhouden (Eerste Kamer). Het parlement (Eerste en Tweede Kamer) controleert de regering en is medewetgever. Het parlement bestaat uit de Eerste K...

INFORMATIE

AUTEUR
P.P.T. Bovend'Eert
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Nederlandse parlement.pdf

OMSCHRIJVING

Dit standaardwerk heeft vanaf het verschijnen van de eerste druk in 1958 voorzien in een aanwezige behoefte aan een integrale beschrijving van de organisatie, bevoegdheden en werkwijze van de beide kamers van de Staten-Generaal. Het boek gaat tevens uitgebreid in op het tweekamerstelsel, de wetsprocedure, ministeriële verantwoordelijkheid, de kabinetsformatie, vertrouwensregel en kamerontbinding. Het oorspronkelijke karakter van het boek is in de loop der jaren gehandhaafd. Dat betekent dat de aandacht vooral is gericht op de staatsrechtelijke aspecten van het functioneren van de Staten-Generaal, toegelicht met voorbeelden uit de parlementaire geschiedenis. Voor deze speciale onderwijseditie zijn de hoofdstukken 4, 7 en 9 geselecteerd uit de 12e druk van 2016. Paul Bovend#Eert is hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Henk Kummeling is hoogleraar staatsrecht en vergelijkend staatsrecht aan de Universiteit Utrecht.

Wil je het boek lezen?Het Nederlandse parlement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.P.T. Bovend'Eert. Lezen Het Nederlandse parlement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN