Het boek van de schoonheid en de troost

Het boek van de schoonheid en de troost - Wim Kayzer | Tiliboo-afrobeat.com

... van de schoonheid en de troost (Paperback) ... Het Boek van de Schoonheid en de Troost - Wim Kayzer (2000 ... ... . Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt. Waarin vinden we schoonheid, en is er over die... Het is op zijn minst verwonderlijk dat niemand onder de «groten» die het woord krijgen in Het boek van de schoonheid en de troost (onder anderen Karel Appel, Stephen Jay Gould, Germaine Greer, György Konrád, George Steiner en Steven Weinberg) de sentimentele volwassenheid naast zich neerlegt en de kinderlijke naïviteit verdedigt volgens Schiller (en vele anderen) nochtans het waarmerk van ... Van de schoonheid en de troost 25 juli ... Het boek van de schoonheid en de troost | Gent ... ... Van de schoonheid en de troost 25 juli 2012 'Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt.' Deze vraag lag ten grondslag aan de televisieserie van Wim Kayzer waarin kunstenaars, wetenschappers en filosofen reflecteren op het huwelijk tussen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Kayzer
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het boek van de schoonheid en de troost.pdf

OMSCHRIJVING

Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt. Waarin vinden we schoonheid, en is er over die schoonheid ook nog iets te beweren? Waardoor worden we getroost? Wat zijn de herinneringen of verwachtingen die groter zijn dan ons verdriet?Deze en andere vragen legde Wim Kayzer voor aan negenentwintig schrijvers, wetenschappers, filosofen, beeldend kunstenaars en musici onder wie: Karel Appel, Vladimir Ashkenazy, J.M. Coetzee, Freeman Dyson, Rudi Fuchs, Jane Goodall, Stephen Jay Gould, Germaine Greer, György Konrád, Rutger Kopland, Yehudi Menuhin, Martha Nussbaum, Simon Schama, Jan Timman en Marten Toonder.Allemaal bleken ze bereid het thema niet alleen vanuit filosofisch, literair of wetenschappelijk perspectief te bekijken, maar er ook de meest persoonlijke ervaringen aan te koppelen.

Wil je het boek lezen?Het boek van de schoonheid en de troost in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Kayzer. Lezen Het boek van de schoonheid en de troost Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN