Ecologisch groenbeheer

Ecologisch groenbeheer - A. Koster | Tiliboo-afrobeat.com

...sch groenbeheer is goed voor natuurwaarden en kan bijdragen aan de leefbaarheid en een gevarieerd beeld van het groen in stad en dorp ... Kwaliteit van het onderhoud - Dordrecht ... . Goed gekozen kan het zelfs kosten besparen. Daarbij gaat het om beheer van parken, bermen en andere groengebieden in bebouwd gebied en aan de stadsrand. Ecologisch groenbeheer in de praktijk is een werkbaar, overzichtelijk en praktisch bruikbaar handboek, dat een schat aan informatie bevat voor iedereen die te maken heeft of krijgt met ecologisch groenbeheer in de bebouwde omgeving, langs wegen, spoorwegen en watergangen. Ecologisch groenbeheer. Iedere groene buitenruimte vraagt om een andere, specialistische aanpak. Wij kiezen bij voorkeur voor ecolo ... Publicaties ... . Ecologisch groenbeheer. Iedere groene buitenruimte vraagt om een andere, specialistische aanpak. Wij kiezen bij voorkeur voor ecologisch groenbeheer; een beheervorm waarbij behoud van de inheemse flora en fauna centraal staan. Voorbeelden hiervan zijn het beheren van natuurvriendelijke oevers en bloemenweides. Ecologisch groe...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Koster
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ecologisch groenbeheer.pdf

OMSCHRIJVING

Het aanleggen en beheren van openbaar groen op ecologisch verantwoorde wijze heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. In de praktijk bestaat hierover een schat aan informatie die tot op heden nog niet in handzame vorm is vastgelegd. Veel mensen die werkzaam zijn in de groene sector hebben behoefte aan standaardisering en normering van beheermethoden. Ecologisch Groenbeheer geeft hiertoe een aanzet.De richtlijnen die in dit boek gegeven worden, zijn afgeleid uit het onderzoek van Arie Koster naar plantsoenbeheer en begroeiing in 60 Nederlandse gemeenten. Arie is onderzoeker in aan het Alterra Research Instituut voor de Groene Ruimte in Wageningen en heeft vele publicaties over groenbeheer op zijn naam staan. De informatie in Ecologisch Groenbeheer sluit naadloos aan op het eerder van zijn hand verschenen Vademecum wilde planten.

Wil je het boek lezen?Ecologisch groenbeheer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Koster. Lezen Ecologisch groenbeheer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN