De Weg Van De Krijger

De Weg Van De Krijger - W.D. Hodenpijl | Tiliboo-afrobeat.com

... van de Krijger is het eerste boek in de fictiereeks De Jonge Samoerai, geschreven door de Engelse auteur Chris Bradford ... De weg van de krijger - NRC Webwinkel ... .. De Weg van de Krijger speelt zich af begin zeventiende eeuw in Japan en gaat over Jack Fletcher, de eerste Engelsman in Japan en de eerste Europese samoerai.. Het boek verscheen in Engeland in 2008, en in het Nederlands op 15 januari 2009, in hardcover. Geschreven bij De jonge Samoerai 1 - De weg van de krijger. Omdat ik interesse had in het oude Japan, las ik dit boek en ik was verrast. Het is een leuk en spannend boek met een ... De Jonge Samoerai: De Weg van de Krijger - Wikipedia ... . Omdat ik interesse had in het oude Japan, las ik dit boek en ik was verrast. Het is een leuk en spannend boek met een goede verhaallijn. Een jonge strandt in het oude Japan, wordt geadopteerd door een beroemde samoerai en leert vervolgens zelf de Japanse taal en de kunsten van een ... Met De weg van de krijger wordt de opkomst en ontwikkeling van de Japanse krijgskunst beschreven en de auteur biedt de ge•nteresseerde lezer to...

INFORMATIE

AUTEUR
W.D. Hodenpijl
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Weg Van De Krijger.pdf

OMSCHRIJVING

Eeuwen geleden werd Japan geteisterd door grootschalige oorlogen. Op de slagvelden streden de samoerai om macht, grond en eer, maar zij waren niet de enige krijgers. Op de Ryuku-eilanden verzetten guerrillastrijders zich met blote handen en simpele wapens. Vanaf de zestiende eeuw nam het oorlogvoeren af en meer en meer gingen de krijgers zich ori'nteren op spiritualiteit en de sportieve mogelijkheden van hun krijgskunst. Zo ontstonden judo en aikido, vechtvormen die ook in het westen stevig voet aan de grond kregen. In zijn boek beschrijft Willem Hodenpijl de roerige geschiedenis en verklaart de achtergronden van de oude tradities. Met De weg van de krijger wordt de opkomst en ontwikkeling van de Japanse krijgskunst beschreven en de auteur biedt de ge•nteresseerde lezer tot dan toe onbekende informatie die een nieuw licht werpt op de beoefening van onder andere judo en de beoefenaars terugvoert naar de bronnen van weleer, eeuwenoude tradities die deel uitmaken van het Japanse erfgoed. Een rijk ge•llustreerd boek.

Wil je het boek lezen?De Weg Van De Krijger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.D. Hodenpijl. Lezen De Weg Van De Krijger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN