De ethica van Spinoza

De ethica van Spinoza - Herman Berger | Tiliboo-afrobeat.com

..., Ordine Geometrico Demonstrata (Ethiek uitgelegd volgens de meetkundige methode) is een filosofisch boek van Benedictus de Spinoza dat algemeen als zijn magnum opus (hoofdwerk) wordt beschouwd ... Boekwinkeltjes.nl - Spinoza, Baruch de - Ethica ... . Het werd geschreven in het Latijn en in 1678 na zijn dood gepubliceerd. Het is evenzeer een werk over metafysica en psychologie als over ethiek.Veel onderwerpen die erin behandeld worden had ... De Ethica van de Nederlandse filosoof Spinoza uit de 17e eeuw toont de weg naar bestendig geluk. Hetzelfde anders leren zien door verbetring van het verstand en begrijpen van emoties. Geleerd in een exacte vorm (met definities, stellingen en bewijzen). Zoals hij zegt is al het voortreffe ... Baruch Spinoza - Wikikids ... . Hetzelfde anders leren zien door verbetring van het verstand en begrijpen van emoties. Geleerd in een exacte vorm (met definities, stellingen en bewijzen). Zoals hij zegt is al het voortreffelijke even moeilijk als zeldzaam. De Nederlandse vertaling van Spinoza's Ethica is voortaan integraal op internet te vinden. 'Zedekunde', zo vertaalde Dionijs Burger de Ethica van Benedictus de Spinoza zo'n 150 jaar geleden. De in 1820 geboren Rotterdammer heeft de vertaling noo...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Berger
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De ethica van Spinoza.pdf

OMSCHRIJVING

De ethica van Spinoza 1e druk is een boek van Herman Berger uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044127423 Over het boekHet werk van de Nederlandse filosoof Spinoza staat weer volop in de belangstelling. Niet alleen zijn politieke geschriften, maar ook zijn levenswerk, Ethica, drijft mee op de golf aan hernieuwde belangstelling. Dat is niet verwonderlijk. Het werk vormt immers de grondslag voor een goed begrip van Spinoza's ander werk. Ethica zelf begrijpen is echter geen sinecure. In die wetenschap schreef de auteur met dit boek een commentaar op Spinoza's hoofdwerk, die de lezer een houvast biedt om Spinoza's ethische denken te begrijpen.Naast een commentaar biedt het boek onvermijdelijk ook een interpretatie. De auteur houdt daarbij rekening met het onderzoek van De Dijn en Bartuschat en gaat met hen en met Spinoza uitgebreid in discussie.Uit de inhoudInhoudsopgaveOver de auteur(s)Herman Berger is emeritus-hoogleraar systematische wijsbegeerte aan de Theologische Faculteit Tilburg en aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteit van Tilburg.

Wil je het boek lezen?De ethica van Spinoza in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Berger. Lezen De ethica van Spinoza Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN