Geluk kun je alleen schilderen

Geluk kun je alleen schilderen - Aleid Truijens | Tiliboo-afrobeat.com

...un je alleen schilderen (Hardcover). In april 1976 verscheen Hotz' eerste verhalenbundel bij De Arbeiderspers: Dood weermiddel en andere ... Aleid Truijens schreef het levensverhaal van F.B. Hotz ... ... ... Geluk kun je alleen schilderen Open Domein nr. 47 Aleid Truijens Geluk kun je alleen schilderen F. B. Hotz. Het leven Uitgeverij De Arbeiderspers Amsterdam Antwerpen Het schrijven van deze biografie was Geluk kun je alleen schilderen. Minutieus en onverschrokken. Maarten 't Hart 5 september 2011, 0:00. ... Mij leek dat het een geweldige klus zou zijn om dat vrij lange leven te reconstrueren met ... Maarten 't Hart: Geluk kun je alleen schilderen - YouTube ... . Maarten 't Hart 5 september 2011, 0:00. ... Mij leek dat het een geweldige klus zou zijn om dat vrij lange leven te reconstrueren met als eigenaardig resultaat dat je dan eerder het leven van de musicus Hotz dan van de auteur Hotz in kaart bracht. Aleid Truijens, onverschrokkener dan ... Maarten 't...

INFORMATIE

AUTEUR
Aleid Truijens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Geluk kun je alleen schilderen.pdf

OMSCHRIJVING

In april 1976 verscheen Hotz’ eerste verhalenbundel bij De Arbeiderspers: Dood weermiddel en andere verhalen. 'Een nieuwe Elsschot!' juichte Aad Nuis inHaagse Post. 'Verschijningen uit een koperdiepdrukwereld,' schreef een geïmponeerde Gerrit Komrij.In de ruim twintig jaar die volgden schreef hij een alom geprezen, zij het klein oeuvre bij elkaar.Over het leven van F.B. Hotz bestaat een door de auteur zelf zorgvuldig in stand gehouden schimmigheid. Zo zou het saai en teruggetrokken zijn geweest. Niets was echter minder waar. Frits Bernard Hotz (1922-2000) was begiftigd met drie grote talenten: hij kon goed tekenen, was zeer muzikaal en hij had schrijftalent. De Tweede Wereldoorlog maakte een einde aan zijn wens ontwerper te worden. Na de oorlog trad hij enige tijd op met bekende jazzorkesten, maar stopte na een groot drama in zijn vriendenkring. De drang om te schrijven bleef echter.In zijn privéleven zat het Hotz vaak tegen, en zijn gezondheid was broos. Maar geluk was er ook. Het moment waarop hij hoorde dat zijn verhaal 'De tramrace' gepubliceerd zou worden, noemde hij 'een van de beste in mijn leven'. Het washet begin van een schrijversloopbaan van twintig jaar, die uiteindelijk bekroond werd met de P.C. Hooftprijs in 1996. Aleid Truijens werkte ruim zeven jaar aan deze biografie, die leest als een roman. Ze schreef een meeslepend en ontroerend verhaal over een veelbewogen mensenleven in een roerige eeuw.

Wil je het boek lezen?Geluk kun je alleen schilderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aleid Truijens. Lezen Geluk kun je alleen schilderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN