Gedragsneurologie voor paramedici

Gedragsneurologie voor paramedici - J.J. Bakker | Tiliboo-afrobeat.com

...neurologie voor paramedici 2e druk is een boek van J ... Gedragsneurologie voor paramedici Study guides, Class ... ... .J. Bakker uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058982377 Veel neurologische patiënten hebben behalve sensomotorische problemen ook stoornissen in de 'hogere hersenfuncties' zoals aandacht, perceptie, geheugen, taal, praxis en besturing van het gedrag. Koop Gedragsneurologie voor paramedici van Bakker. J.J. met ISBN 9789058982377. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Op deze pagina vind je samenvattinge ... Gedragsneurologie voor paramedici - JJ Bakker ... ... . Studystore.nl Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Gedragsneurologie voor paramedici, geschreven door J.J. Bakker. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J. Bakker
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Gedragsneurologie voor paramedici.pdf

OMSCHRIJVING

Gedragsneurologie voor paramedici 2e druk is een boek van J.J. Bakker uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058982377 Veel neurologische patiënten hebben behalve sensomotorische problemen ook stoornissen in de ‘hogere hersenfuncties’ zoals aandacht, perceptie, geheugen, taal, praxis en besturing van het gedrag. Deze gedragsneurologische (of neuropsychologische) functiestoornissen hebben ingrijpende consequenties voor de revalidatie en de mate waarin de betrokkene zich thuis kan redden. Daarom is kennis van deze materie voor iedere paramedicus van belang. Dit boek beschrijft op heldere wijze de oorzaken en symptomen van hogere hersenfunctiestoornissen. Het is geschikt voor iedereen die het voortgezet onderwijs heeft doorlopen, met of zonder biologie in het examenpakket. De tekst wordt extra toegankelijk gemaakt door de vele trefzekere illustraties en praktische voorbeelden. In ieder hoofdstuk wordt een paragraaf gewijd aan de gevolgen van de stoornis voor het dagelijks leven van de patiënt (in ICF-termen: het activiteiten- en participatieniveau). Gedragsneurologie voor paramedici bevat geen theoretische ballast, al wordt uiteraard melding gemaakt van recente neurowetenschappelijke inzichten en is er de nodige aandacht voor definitiekwesties en terminologische valkuilen. Daardoor is dit boek tevens bruikbaar als wegwijzer voor wie in het kader van een casusbespreking, referaat of scriptie een bepaald deelonderwerp nader wil gaan bestuderen. In deze tweede editie zijn aan het eind van ieder hoofdstuk samenvattingen toegevoegd, waardoor de waarde van het boek als studietekst en naslagwerk is vergroot. Hier en daar zijn formuleringen verduidelijkt, geactualiseerd of genuanceerd; enkele figuren werden aangepast. Ondanks de wijzigingen kan deze druk zonder bezwaar naast de vorige worden gebruikt.J.J. Bakker is arts en werkte in diverse neurologische klinieken. Momenteel is hij als docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Gedragsneurologie voor paramedici in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J. Bakker. Lezen Gedragsneurologie voor paramedici Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN