De laatste trein naar Istanbul

De laatste trein naar Istanbul - Ayşe Kulin | Tiliboo-afrobeat.com

...aat ze bekend om haar verhalenbundels, biografieën en romans ... Reis naar Istanboel | Plan je reis | Omio (GoEuro) ... . In 2008 kreeg AySe Kulin voor De laatste trein naar Istanbul de romanprijs van de European Council of Jewish Communities (ECJC). Met haar laatste roman, naar het Engels vertaald als Farewell, staat ze op de longlist van de Dublin IMPAC 2011. De laatste trein naar Istanbul. Als Selva, dochter van een van de laatste Ottomaanse pasja's, verliefd wordt op Rafael, een jonge Joodse man, komen hun families in het verweer: de twee geliefden worden verstoten en onterfd. Ze vertrekken naar Frankrijk om samen een nieuw leven te be ... De laatste trein naar Istanbul by Ayşe Kulin ... . Ze vertrekken naar Frankrijk om samen een nieuw leven te beginnen, maar ook daar hebben ze geen geluk. Door de ontwikkelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden ze in ... De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton is een fictie boek gebaseerd op het verhaal van Truus Wijsmüller-Meijer. Ik was erg...

INFORMATIE

AUTEUR
Ayşe Kulin
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De laatste trein naar Istanbul.pdf

OMSCHRIJVING

Als Selva, dochter van een van de laatste Ottomaanse pasja’s, verliefd wordt op Rafael, een jonge Joodse man, komen hun families in het verweer: de twee geliefden worden verstoten en onterfd. Ze vertrekken naar Frankrijk om samen een nieuw leven te beginnen, maar ook daar hebben ze geen geluk. Door de ontwikkelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden ze in het web van de terreur van Hitler gevangen. Terwijl de nazi’s hun greep verstevigen, leven Selva en Rafael in voortdurende angst voor razzia’s en concentratiekampen.Juist in die jaren probeert Turkije, dat niet in deze oorlog betrokken wil worden, zich staande te houden tussen de Duitsers en de geallieerden.De toegankelijke, vlotte stijl van AySe Kulin en haar levendige beschrijving van karakters maken deze roman tot een genot om te lezen.AySe Kulin (1941) werkte als correspondent voor diverse kranten en tijdschriften. Jarenlang is ze producent en scenarioschrijver geweest voor televisieprogramma’s en reclame- en bioscoopfilms.Daarnaast staat ze bekend om haar verhalenbundels, biografieën en romans. Ze is in Turkije een veelgelezen auteur, die voor haar werk verschillende literaire prijzen ontving.

Wil je het boek lezen?De laatste trein naar Istanbul in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ayşe Kulin. Lezen De laatste trein naar Istanbul Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN