Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis

Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis - none | Tiliboo-afrobeat.com

...apscommunicatie, een kennisbasis 1e druk is een boek uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers ... Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis: Amazon.de: Frans ... ... . ISBN 9789462364240 Wetenschaps- en technologiecommunicatie kom je op tal van plaatsen tegen: in de media, in musea en theaters en op school. Aan 'Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis' hebben docenten van alle wtc-opleidingen in Nederland en professionals meegewerkt. Het geeft een actueel overzicht van een vakgebied dat in de laatste jaren sterk is geprofessionaliseerd. Inhoudsopgave. Voorwoord Inleiding 1. Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis is bedo ... Wetenschapscommunicatie voor Beta-onderzoekers ... ... . Inhoudsopgave. Voorwoord Inleiding 1. Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis is bedoeld voor iedereen die wetenschapscommunicatie studeert aan een universiteit of hbo en voor professionals als journalisten, wetenschaps- en gezondheidsvoorlichters, beleidsmakers, conservators en communicatieadviseurs. Het...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis.pdf

OMSCHRIJVING

Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis 1e druk is een boek uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462364240 Wetenschaps- en technologiecommunicatie kom je op tal van plaatsen tegen: in de media, in musea en theaters en op school. Ooit begonnen als voorlichting over wetenschap, inmiddels houden communicatieprofessionals zich bezig met de dialoog over controversiële technologie, gedragsbeïnvloeding en sturen ze de ontwikkeling van wetenschap zelf bij. Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis is bedoeld voor iedereen die wetenschapscommunicatie studeert aan een universiteit of hbo en voor professionals als journalisten, wetenschaps- en gezondheidsvoorlichters, beleidsmakers, conservators en communicatieadviseurs. Het boek geeft antwoorden op vragen als: - Welke wijzen van communiceren heeft een professional, naast voorlichting, tot zijn beschikking? - Wat zijn complexe vraagstukken en hoe ga je het gesprek met belanghebbenden aan? - Hoe kijken wetenschappers en ander publiek aan tegen risico's? - Hoe verhoudt wetenschap zich tot de media? - Waar moet je aan denken bij het ontwerpen van een communicatieve interventie? - Waar komen professionals in de wetenschapscommunicatie terecht en welke toerusting hebben ze nodig? Het boek is verdeeld in drie delen. Het eerste deel legt de basis voor de wetenschapscommunicatie. Hier is aandacht voor de plek van wetenschap en de communicatie erover in de samenleving, communicatieprocessen en dialoog over wetenschap. Deel twee brengt vier belangrijke terreinen van wetenschapscommunicatie in beeld: informele educatie, journalistiek, risicocommunicatie en gezondheidscommunicatie. Het derde deel, ten slotte, is gericht op actie; het behandelt het ontwerpen van communicatieactiviteiten en het werkveld van de individuele professional. Aan Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis hebben docenten van alle wtc-opleidingen in Nederland en professionals meegewerkt. Het geeft een actueel overzicht van een vakgebied dat in de laatste jaren sterk is geprofessionaliseerd.

Wil je het boek lezen?Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Wetenschapscommunicatie, een kennisbasis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN