Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht

Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht - Simon Garfield | Tiliboo-afrobeat.com

...ereld in kaart werd gebracht Er zijn meer boeken die precies uitleggen hoe kaarten en atlassen tot stand zijn gekomen, maar hier is het leuke dat er ook achtergrondverhalen verzameld zijn ... Hoe men vroeger de verspreiding van een ziekte in kaart bracht ... . Soms niet eens over kaarten zelf maar over de mensen en omstandigheden die er mee bezig waren. In Op de kaart onderzoekt hij hoe kaarten, vanaf de eerste schetsen van de oude Grieken tot aan Google Maps, onze geschiedenis hebben gemaakt en beïnvloed. Garfield verhaalt over de onmo Simon Garfields belangstelling voor kaarten wordt gewekt wanneer hij als kind dagelijks de metrokaart in de Londense subway bestudeert. Geschreven bij Op ... bol.com | Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd ... ... . Garfield verhaalt over de onmo Simon Garfields belangstelling voor kaarten wordt gewekt wanneer hij als kind dagelijks de metrokaart in de Londense subway bestudeert. Geschreven bij Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht. Er zijn meer boeken die precies uitleggen hoe kaarten en atlassen tot stand zijn gekomen, maar hier is het leuke dat er ook achtergrondverhalen verzameld zijn. Soms niet eens over kaarten zelf m...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Garfield
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht.pdf

OMSCHRIJVING

Simon Garfields belangstelling voor kaarten wordt gewekt wanneer hij als kind dagelijks de metrokaart in de Londense subway bestudeert. Zijn fascinatie is sindsdien alleen maar toegenomen. In Op de kaart onderzoekt hij hoe kaarten, vanaf de eerste schetsen van de oude Grieken tot aan Google Maps, onze geschiedenis hebben gemaakt en beïnvloed. Garfield verhaalt over de onmogelijke opdracht om Afrika in kaart te brengen, over het maken van de perfecte globe, over Ptolemeüs en Johannes Blaeu, over de ontdekkers van de Zuidpool en de `Star Maps in Hollywood. En waarom heet Amerika eigenlijk niet Columbus? Op de kaart is een onweerstaanbare zoektocht, rijk geïllustreerd en vol vermakelijke anekdotes, naar waar we waren, waar we zijn en waar we naartoe gaan. `Een verrukkelijk boek over letterliefde, schreef De Morgen over het veelgeprezen Precies mijn type, waarin Simon Garfield de geschiedenis van de typografie belicht. Op dezelfde enthousiasmerende, onnavolgbare wijze schrijft hij in Op de kaart over landkaarten en atlassen.Simon Garfield (1960) is journalist en schrijft voor The Independent en The Observer. Hij heeft vele non-fictieboeken op zijn naam staan. Recent verscheen van hem het reeds herdrukte Precies mijn type, een boek over letters.

Wil je het boek lezen?Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Garfield. Lezen Op de kaart. Hoe de wereld in kaart werd gebracht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN