Kopen, verhuren, verbouwen & btw

Kopen, verhuren, verbouwen & btw - Stefan Ruysschaert | Tiliboo-afrobeat.com

...verhuren, verbouwen & btw 1e druk is een boek van Stefan Ruysschaert uitgegeven bij Maklu Uitgevers N ... BTW vakantiewoning | Financieel: Belasting ... .V.. ISBN 9789046608265 Wie te maken heeft met (ver)bouwactiviteiten, verkoop of verhuur van onroerende goederen wordt onvermijdelijk geconfronteerd met vragen over de toepasselijke btw, zoals: Wat zijn de formaliteiten bij de verkoop van een nieuw gebouw? Rutgers: "Huurder en verhuurder kunnen gezamenlijk kiezen voor btw-belaste verhuur. Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij een kooppand, namelijk dat de verhuurder en huurder de btw k ... Bureau ISBN - Kopen, verhuren, verbouwen & btw ... . Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij een kooppand, namelijk dat de verhuurder en huurder de btw kunnen aftrekken. En net als bij kooppanden geldt de voorwaarde dat de huurder negentig procent of meer van de in rekening gebrachte btw in aftrek kan brengen. verhuur van ligplaatsen of bergplaatsen voor vaartuigen; verhuur van machines en bedrijfsinstallaties; verhuur van...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Ruysschaert
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kopen, verhuren, verbouwen & btw.pdf

OMSCHRIJVING

Kopen, verhuren, verbouwen & btw 1e druk is een boek van Stefan Ruysschaert uitgegeven bij Maklu Uitgevers N.V.. ISBN 9789046608265 Wie te maken heeft met (ver)bouwactiviteiten, verkoop of verhuur van onroerende goederen wordt onvermijdelijk geconfronteerd met vragen over de toepasselijke btw, zoals: Wat zijn de formaliteiten bij de verkoop van een nieuw gebouw? Hoeveel btw is dan recupereerbaar? Wanneer wordt een verbouwing beschouwd als nieuwbouw? Onder welke voorwaarden kan ik een woning afbreken en een nieuwbouw oprichten tegen 6% btw? Hoe moet de bouwaangifte bij nieuwbouw worden ingediend? Wat moet erin staan? Wanneer is het verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing op verbouwingen en wanneer niet? Wanneer is er verplicht verlegging van de heffing bij werk in onroerende staat? Hoe wordt werk in onroerende staat verwerkt in de btw-aangifte? Wanneer is een onroerende verhuur mét btw, wanneer is hij vrijgesteld? Wat bij zogenaamde 'terbeschikkingstellingscontracten'? Wanneer oordeelt de fiscus dat er sprake is van 'misbruik'? Hoe zit de nieuwe regeling van 6% voor schoolgebouwen in elkaar? Dit boek geeft naast de administratieve standpunten ook een overzicht van de relevante rechtspraak in concrete gevallen. Dat maakt het tot ultiem werkinstrument voor fiscaal juristen, advocaten en notarissen. Bovendien worden de toepasselijke regelingen ruim geïllustreerd met voorbeelden, waardoor het ook voor de leek zeer toegankelijk is. Over de auteur Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is tevens deeltijds professor aan de faculteit Economie en bedrijfskunde van de Universiteit Gent waar hij het vak btw doceert. Daarnaast is hij gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odysee).

Wil je het boek lezen?Kopen, verhuren, verbouwen & btw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Ruysschaert. Lezen Kopen, verhuren, verbouwen & btw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN