Art-Based Learning

Art-Based Learning - Jeroen Lutters | Tiliboo-afrobeat.com

...nninghe Damsté, hoofd Art Based Learning Centre van ArtEZ, combineert al 20 jaar een onderwijspraktijk met een maakpraktijk in de kunsteducatie en de kunsten ... Museum Jan Cunen - art based learning ... . Na haar studies Zang Lichte Muziek en Nederlands begon ze te werken als redacteur in de wereld van de radio, met als hoogtepunt haar VPRO-serie 'I could write a book', over Nederlandse schrijvers en jazz. Art-Based Learning (ABL) is een methode waarbij een kunstwerk verwijst naar iets dat onbewust bij de beschouwer aanwezig is. Het gesprek tussen de beschouwer en het kunstwerk staat hierin centraal. Het leren zelf wordt bij ABL opgevat als een proces waarbij het bewust worden van d ... PDF Art Based Learning - kernvakckv.nl ... . Het gesprek tussen de beschouwer en het kunstwerk staat hierin centraal. Het leren zelf wordt bij ABL opgevat als een proces waarbij het bewust worden van de opkomende gedachten leidt tot een nieuwe mogelijke wereld, of in de woorden van Lutters een nieuwe werkelijkheid. Art Based Learning. Lector Jeroen Lutters benadert kunst als kennisbron voor existentiële vragen, waarb...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Lutters
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Art-Based Learning.pdf

OMSCHRIJVING

Van kunstwerken kun je als student veel leren. Het boek Art-Based Learning is een uniek handboek voor toekomstige docenten in het kunst- en cultuuronderwijs. Het helpt ze om samen met hun studenten te onderzoeken hoe kunst kan bijdragen aan het ontwikkelen van een creatieve en onderzoekende geest.De methode Art-Based Learning (ABL) is vernieuwend binnen het onderwijs. ABL beschouwt kunstobjecten als unieke kennisbronnen. Het is een reflectieve methodiek waarbij het vrije associatieve denken centraal staat. Studenten leren van kunstwerken, of dit nu boeken, beelden, films of schilderijen zijn, en komen vervolgens tot een eigen verhaal. De methode kent vier overzichtelijke fasen die zelfbewustzijn ontwikkelen, een open studiehouding stimuleren, het creatieve denken bevorderen en handvatten bieden om kunst te integreren in het dagelijkse handelen.Het boek Art-Based Learning geeft methodische en didactische richtlijnen voor het ontwerpen en geven van lessen en voor het toetsen en beoordelen van de opbrengsten van de ABL-methode. De bijbehorende website biedt aanvullend materiaal, zoals verdiepende bronnen en interessante links.Dit boek is geschreven voor aankomende leerkrachten en leraren op het gebied van beeldende kunst, theater, dans, muziek, literatuur, (kunst)geschiedenis, filosofie en levensbeschouwing. Het is ook geschikt voor professionals die met de methode ABL aan de slag willen.ABL kan worden toegepast binnen het primair, secundair en tertiair onderwijs (mbo, hbo en wo). Daarnaast is de methode geschikt voor diverse buitenschoolse vormen van kunsteducatie, in het bijzonder binnen musea.Jeroen Lutters werkt als onderzoeker, docent en publicist in het hoger onderwijs. Hij ontwikkelde de theorie van Art-Based Learning en schreef meerdere studies over dit onderwerp. Hij bezet een permanente leerstoel aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Mede dankzij zijn werk aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van California op het gebied van curatorial en educational studies geniet hij inmiddels internationale bekendheid.

Wil je het boek lezen?Art-Based Learning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Lutters. Lezen Art-Based Learning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN