Sociale psychologie

Sociale psychologie - Pieternel Dijkstra | Tiliboo-afrobeat.com

...psychologie is de wetenschappelijke studie naar hoe (menselijke) gedachten, gevoelens en gedragingen worden beïnvloed door werkelijke of ingebeelde anderen (Allport, 1985) ... Sociale psychologie (2e druk) - Home ... .Doordat ook de invloed van ingebeelde anderen wordt bestudeerd, omvat de sociale psychologie ook de impliciete invloed die iemand ondergaat wanneer hij bijvoorbeeld televisie kijkt of culturele normen opvolgt. De sociale psychologie biedt verklaringen voor veel herkenbare gedachten, gevoelens en gedragingen van mensen in relatie tot elkaar. Zo weten we door de sociale psychologie bijvoorbeeld hoe mensen een eerste indruk van elkaar vormen en onder welke omstandigheden zij bereid zijn om een ander hulp aan te ... Studiepad Sociale psychologie - Psychologie - Studenten ... ... . Zo weten we door de sociale psychologie bijvoorbeeld hoe mensen een eerste indruk van elkaar vormen en onder welke omstandigheden zij bereid zijn om een ander hulp aan te bieden. Sociale psychologie behandelt - op wetenschappelijke wijze - hoe men in hun voelen, denken en doen wordt beinvloed door anderen of door hun (sociale) omgeving. De term 'op wetenschappelijke wijze' houdt in...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieternel Dijkstra
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Sociale psychologie.pdf

OMSCHRIJVING

Sociale relaties spelen een cruciale rol in het geluk en psychisch en lichamelijk welzijn van mensen. Juist die sociale relaties met anderen en de groepen waarin mensen leven, vormen het onderwerp van de sociale psychologie. Dat maakt dit vakgebied belangrijk voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt. In acht hoofdstukken krijgt de lezer inzicht in de sociaalpsychologische principes van sociale relaties en groepsvorming, en de soms complexe gedachten en gevoelens die daarmee gepaard gaan.Uniek aan het boek is dat steeds actief de vertaalslag wordt gemaakt van sociaalpsychologische theorie en onderzoek naar de praktijk. Cases, opdrachten en aanbevelingen zorgen ervoor dat de opgedane kennis en inzichten ook daadwerkelijk kunnen worden toegepast in de praktijk. De lezer leert niet alleen sociale relaties beter begrijpen, maar ook hoe hij deze, op wel doordachte wijze, kan beïnvloeden. Sociale psychologie is bestemd voor bachelorstudenten in opleidingen waarin werken met mensen centraal staat, zoals de bachelors toegepaste psychologie, pedagogiek, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk en coaching. Tevens is het bedoeld voor professionals in het werkveld die meer willen weten over hoe het contact tussen mensen verloopt en hoe mensen elkaar onderling beïnvloeden.Dr. Pieternel Dijkstra (1969) is sociaal psycholoog en doet wetenschappelijk onderzoek naar sociale relaties. Ook schreef ze verschillende boeken en vele andere publicaties over dit onderwerp. Daarnaast geeft Pieternel trainingen en is ze als hoofddocent en lector betrokken bij verschillende bachelor- en masteropleidingen in de psychologie.

Wil je het boek lezen?Sociale psychologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieternel Dijkstra. Lezen Sociale psychologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN