Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie

Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie - H. &. G. Gpnoss Joerges | Tiliboo-afrobeat.com

...eeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie (Hardcover) ... Middeleeuwse studies en bronnen | De Slegte ... . De abtenlevens van het in 1163 gestichte premonstratenzer klooster... Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie, vijf abtenlevens van het klooster Mariengaarde in Friesland (2005) ISBN: 9789065506726 ( ? ) of 9065506721, in het Nederlands, Verloren b.v., uitgeverij, hardcover, Nieuw. Hallo! Op zoek naar een Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie-boek geschreven door auteur H. &. G. Gpnoss Joerges? Registreer u op onze website bank72.nl en download ... bol.com | H.Th.M. Lambooij artikelen kopen? Alle artikelen ... ... . &. G. Gpnoss Joerges? Registreer u op onze website bank72.nl en download gratis boeken! Overzicht > bronnen en teksten > kronieken > Vitae Abbatum Orti Sancte Marie. Vijf abtenlevens van het ... Middeleeuwse Studies en Bronnen Reeks nummer: 77 Druk: 1 Jaar van ... Een uitg...

INFORMATIE

AUTEUR
H. &. G. Gpnoss Joerges
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie.pdf

OMSCHRIJVING

De abtenlevens van het in 1163 gestichte premonstratenzer klooster Mariëngaarde bij Hallum vormen de belangrijkste bron voor onze kennis van het Friese kloosterwezen en de Friese maatschappij in volle Middeleeuwen. In deze nieuwe editie - de vorige dateert uit 1879 - gaan de teksten vergezeld van een parallelvertaling in modern Nederlands. De inleiding behandelt niet alleen vorm en functie van de vitae, maar ook de geschiedenis van Mariëngaarde, het Friese kloosterwezen en de Friese maatschappij.De Vita Fretherici, over het leven van de stichter van Mariëngaarde, is een hagiografie, maar één met een overvloed aan betrouwbare feiten. De Vita Siardi houdt het midden tussen een prekenbundel en een vrome managementgids voor kloosteroversten en geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de spiritualiteit binnen Mariëngaarde en haar dochterkloosters. De Vita Sibrandi, Iarici et Ethelgeri vertegenwoordigt meer het genre van de gesta en bevat een levendig relaas van de daden van drie indrukwekkende abten, die zich, in samenwerking met de regionale adel, inspanden om de groei en bloei van hun klooster te waarborgen.De Vitae bieden een schat aan informatie over de bijzondere samenleving van de Friese landen in de twaalfde en dertiende eeuw.

Wil je het boek lezen?Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. &. G. Gpnoss Joerges. Lezen Middeleeuwse studies en bronnen 77 - Vitae Abbatum Orti Sancte Marie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN