In de ban van de moderniteit.

In de ban van de moderniteit. - Stef Aupers | Tiliboo-afrobeat.com

...ban van de moderniteit. (Paperback). Bijna een eeuw geleden formuleerde de socioloog Max Weber zijn invloedrijke these over de ''onttovering van ... moderniteit - vertaling - Nederlands-Deens Woordenboek ... ... ... In de ban van de moderniteit. S. Aupers. 0. Verschenen in 2003 bij Maklu Uitgevers. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Religie & Spiritualiteit New Age Uitgeverij Maklu Uitgevers Laatste editie 28 april 2003 ISBN 9789055892372 + Interview De moderniteit is made in the USA Régis Debray Beeld Bart Koetsier. Volgens Régis Debray zijn wij allemaal Amerikanen geworden. We leven aan de rand van hun rijk, waar ons nog enige ... Bestel: In De Ban Van M ... In de ban van de moderniteit. van S. Aupers | Boek en ... ... . Volgens Régis Debray zijn wij allemaal Amerikanen geworden. We leven aan de rand van hun rijk, waar ons nog enige ... Bestel: In De Ban Van Moderniteit De Sacralisering Van Het Zelf Bestel In De Ban Van Moderniteit De Sacralisering Van Het Zelf met ISBN/EAN 9789055892372 snel en eenvoudig. Wij maken je studi...

INFORMATIE

AUTEUR
Stef Aupers
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
In de ban van de moderniteit..pdf

OMSCHRIJVING

Bijna een eeuw geleden formuleerde de socioloog Max Weber zijn invloedrijke these over de ''onttovering van de wereld''. Onder invloed van wetenschap en technologie zou er volgens Weber steeds minder plaats zijn voor mysterieuze machten en krachten, aangezien, in principe, alle dingen door berekening te beheersen zijn. Maar is de hedendaagse samenleving wel daadwerkelijk ''onttoverd'', ontdaan van magisch-mytische voorstellingen overde omgeving? In deze studie onderzoekt Stef Aupers tendensen tot hertovering in het hart van de laatmoderne samenleving. Op basis van diepte-interviews met new-ageaanhangers, spirituele managers in het bedrijfsleven en ICT-goeroes in Silicon Valley concludeert hij dat modernisering niet noodzakelijkerwijs geleid heeft tot een onttovering van de wereld, zoals Weber veronderstelde. Paradoxaal genoeg blijkt dit proces verantwoordelijk voor de opkomst en populariteit van verschillende new-agedenkbeelden in de hoog-technische samenleving. Stef Aupers is socioloog en verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij publiceerde in nationale en internationale sociologische tijdschriften en samen met Anneke van Otterloo het boek ''New Age. Een godsdiensthistorische en sociologische benadering''. Vanaf 2004 is hij verbonden aan het onderzoeksproject ''Cyberspace Salvations'' van het NOW-programma ''The Future of the Religious Past''.

Wil je het boek lezen?In de ban van de moderniteit. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stef Aupers. Lezen In de ban van de moderniteit. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN