De veertig dagen van de Musa Dagh

De veertig dagen van de Musa Dagh - Franz Werfel | Tiliboo-afrobeat.com

...an handelt over de fatale strijd van de Armeniërs tegen de Turken in 1915 ... Veertig dagen van de musa dagh 9789010034779 9010034771 ... ... . Bij die strijd ging de religieuze en nationale eenheid van de Armeniërs verloren. Veertig dagen lang vocht een groep Armeniërs rond de berg Musa Dagh, tot een Frans oorlogsschip hen op het laatste moment redde. Slag om de Musa Dagh. Op de hellingen van de berg lagen de zes Armeense dorpen Kabusia (Kaboussieh), Yoghunoluk, Bitias, Vakıflı, Kheter Bey (Khodr Bey) en Haji Habibli.Op 13 juli 1915 kreeg de bevolking van deze dorpen de order om zich binne ... Musa Dagh - Wikipedia ... .Op 13 juli 1915 kreeg de bevolking van deze dorpen de order om zich binnen acht dagen gereed te maken voor deportatie. De Musa Dagh is een berg in Turkije in de provincie Hatay, 25 km ten westen van Antiochië.. Tijdens de Armeense Genocide in 1915 heeft een groep Armeniërs in dit gebergte gedurende veertig dagen weerstand geboden. Deze gebeurtenis was de inspiratiebron voor het boek...

INFORMATIE

AUTEUR
Franz Werfel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De veertig dagen van de Musa Dagh.pdf

OMSCHRIJVING

Deze grote historische roman van Franz Werfel behoort tot de hoogtepunten uit zijn werk. “Groots van compositie en in een meesterlijk beknopt proza geschreven" (Critisch Bulletin) heeft de schrijver het historische onderwerp zo beschreven dat het ten tijde van het ontstaan (1933) actueel was en dat ook nu nog is. De roman handelt over de fatale strijd van de Armeniërs tegen de Turken in 1915. Bij die strijd ging de religieuze en nationale eenheid van de Armeniërs verloren. Veertig dagen lang vocht een groep Armeniërs rond de berg Musa Dagh, tot een Frans oorlogsschip hen op het laatste moment redde. Werfel heeft zich op een diepgaande wijze vereenzelvigd met de vervolgden.

Wil je het boek lezen?De veertig dagen van de Musa Dagh in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Franz Werfel. Lezen De veertig dagen van de Musa Dagh Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN