Het Parijse licht

Het Parijse licht - Ger Groot | Tiliboo-afrobeat.com

...ijse licht (Paperback). Franse filosofen hebben gedurende de hele twintigste eeuw een groot stempel gedrukt op de Europese en Amerikaanse ... Expositie over Pierre Soulages in het Louvre in Parijs ... ... In Het Parijse licht geeft Ger Groot een overzicht van de Franse filosofie in de afgelopen eeuw. Vanaf Émile Bergson, naar wiens colleges tout Paris kwam luisteren, via de existentialisten, structuralisten als Claude Lévi-Strauss, deconstructie-denkers als Jacques Derrida tot het nieuwe humanisme van Luc Ferry, tekent zich een fascinerend denkavontuur af dat onze visie op de wereld nog ... In Het Parijse licht geeft Ger Groot een overzicht van de Franse filosofie in de afgelopen eeuw. Vanaf Émile Bergson, naar wiens col ... Parijs - Wikipedia ... ... In Het Parijse licht geeft Ger Groot een overzicht van de Franse filosofie in de afgelopen eeuw. Vanaf Émile Bergson, naar wiens colleges tout Paris kwam luisteren, via de existentialisten, structuralisten als Claude Lévi-Strauss, deconstructie-denkers als Jacques Derrida t...

INFORMATIE

AUTEUR
Ger Groot
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Parijse licht.pdf

OMSCHRIJVING

Franse filosofen hebben gedurende de hele twintigste eeuw een groot stempel gedrukt op de Europese en Amerikaanse cultuur. Ze deden dat niet alleen als academische denkers, maar ook - en misschien nog wel meer - als publieke figuren die de journalistiek en literatuur gebruikten om hun inzichten op een toegankelijke manier een brede verspreiding te geven. Jean-Paul Sartre, misschien wel de intellectueel van de twintigste eeuw, was daar het bekendste voorbeeld van. Maar ook Albert Camus, Raymond Aron, Michel Foucault en de van oorsprong Bulgaarse Tzvetan Todorov wisten de geest van de tijd te verwoorden en vorm te geven.

Wil je het boek lezen?Het Parijse licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ger Groot. Lezen Het Parijse licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN