Het Israël van God

Het Israël van God - Willem J. Ouweneel | Tiliboo-afrobeat.com

...ael van God Ontwerp van een Israeltheologie ... Ballingschap: Israëlieten moeten weg uit Beloofde Land ... ... . € 49, 95. 1 review Deel je mening en spaar voor gratis verzendkosten. Aantal: In winkelwagen. In dit supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische Reeks geeft dr. Willem J.Ouweneel zijn ontwerp van een 'Israëltheologie', dat is een christelijke leer aangaande Israël. Daarin is Israël niet alleen de eerstgeboren zoon van God maar ook de knecht des Heren. De weg van God met Israël zal 1100 bladz ... Gods beloften aan Israël - franklinterhorst.nl ... . De weg van God met Israël zal 1100 bladzijden van de Bijbel in beslag nemen voordat we aankomen bij het getuigenis van de evangeliën en de apostelen. Daarin leren we Israël kennen, maar veel meer nog maken we kennis met wie God zelf is. Israël is ook de naam van al het nageslacht van Jacob: al zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, enzovoort, vormen het 'volk Israël', waarover we lezen in Exodus, in de Psalmen en profeten. Israël is h...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem J. Ouweneel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Israël van God.pdf

OMSCHRIJVING

In dit supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische Reeks geeft dr. Willem J. Ouweneel zijn ontwerp van een "Israëltheologie', dat is een christelijke leer aangaande Israël. Hij bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het NieuweTestament.De kerk heeft Gods plan met het volk Israël in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijdverbreide vervangingsleer ("De christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van Israël ingenomen') heeft Israël naar de kantlijn van dechristelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.Daarnaast bespreekt de auteur de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van Israël in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en Israël, het lijden van Israël, het huidige Israël en de Palestijnen, de verschillende visies op Israël in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft Israël afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met Israël als volk, in zijn eigen land?Dr. Willem J. Ouweneel is emeritus hoogleraar filosofie en systematische theologieaan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven/Heverlee) en is oud-docent van de Evangelische Theologische Academie (Zwijndrecht) en de Evangelische Hogeschool (Amersfoort).

Wil je het boek lezen?Het Israël van God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem J. Ouweneel. Lezen Het Israël van God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN