Handboek slaap en slaapstoornissen

Handboek slaap en slaapstoornissen - A. Bemmel | Tiliboo-afrobeat.com

...Handboek slaap en slaapstoornissen kan zowel de behandelaar als de slechte slaper gerichte informatie vinden voor een beter begrip van de gestoorde slaap ... Handboek slaap en slaapstoornissen PDF Online ... . De schrijvers van dit boek, waaronder goede én slechte slapers, zijn zowel persoonlijk als beroepsmatig sterk betrokken bij het verschijnsel slaap. Boekbeschrijving. Dit handboek geeft een overzicht van de fundamentele aspecten van slaap en de belangrijkste slaapstoornissen. Er is veel aandacht voor zowel de fysiologie, pathofysiologie als de klinische benadering en behandeling van slaapstoornissen, die overzichtelijk en vl ... Handboek slaap en slaapstoornissen - Johan Verbraecken ... ... . Er is veel aandacht voor zowel de fysiologie, pathofysiologie als de klinische benadering en behandeling van slaapstoornissen, die overzichtelijk en vlot leesbaar gepresenteerd worden. Dit handboek geeft een overzicht van de fundamentele aspecten van slaap en de belangrijkste slaapstoornissen. Er is veel aandacht voor zowel de fysiologie, pathofysiologie als de klinische benadering en b...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Bemmel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek slaap en slaapstoornissen.pdf

OMSCHRIJVING

Hoewel we eenderde van ons leven slapen, lijkt dit zo vanzelfsprekend dat de meeste mensen zelden stilstaan bij de betekenis van slaap. Pas wanneer de slaap verstoord raakt, dringt hij zich aan de aandacht op. In het Handboek slaap en slaapstoornissen kan zowel de behandelaar als de slechte slaper gerichte informatie vinden voor een beter begrip van de gestoorde slaap. De schrijvers van dit boek, waaronder goede én slechte slapers, zijn zowel persoonlijk als beroepsmatig sterk betrokken bij het verschijnsel slaap. Ze hebben gepubliceerd over de normale slaap, de wisselwerking tussen slapen en waken en over de vele facetten van de gestoorde slaap en de diverse behandelingsmogelijkheden. Allen zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek (NSWO), die het initiatief tot het schrijven van dit boek nam. De prevalentie van slaap-waakstoornissen is in onze moderne westerse maatschappij aan het toenemen, omdat de organisatie van het dagelijks leven en werken (24-uurs economie) zich weinig lijkt aan te trekken van natuurlijke factoren die zorgen voor een ongestoord slaap/waak ritme. Wanneer deze factoren, zoals de wisseling van dag en nacht, worden genegeerd, zorgt dat voor een verstoring van de biologische klok, het zogenaamde endogene ritme. Bij de meeste mensen is de slaap kortdurend en bij een minderheid langdurig gestoord. In de praktijk van de gezondheidszorg krijgen slaapstoornissen echter nog te weinig aandacht. Hierdoor wordt bij slaapklachten niet altijd de juiste diagnose gesteld en vindt er geen of onvoldoende behandeling plaats. Het Handboek slaap en slaapstoornissen gaat allereerst in op de normale slaap. In dit eerste deel komen gedrag en fysiologie, chronobiologie en cognitieve activiteit tijdens de slaap aan de orde. Vervolgens gaat het handboek uitgebreid in op slaap-waakstoornissen. Zo komen bijvoorbeeld stoornissen van het circadiane ritme (ritme van de biologische klok) aan de orde en gaan de auteurs in op slaapstoornissen als gevolg van andere aandoeningen. Ook geeft dit boek inzicht in slaapstoornissen bij ouderen en kinderen en de behandeling van slaapproblemen met medicijnen. Voor behandelaars zijn bovendien de aanbevelingen voor het verwijzen naar slaap specialistische centra van belang. Het Handboek slaap en slaapstoornissen richt zich zowel op studenten (geneeskunde en klinische psychologie) als op artsen, klinisch psychologen en neurologen.

Wil je het boek lezen?Handboek slaap en slaapstoornissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Bemmel. Lezen Handboek slaap en slaapstoornissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN