De Langste Dag

De Langste Dag - Cornelius Ryan | Tiliboo-afrobeat.com

...gste dag (ook: zomerpunt) valt op het noordelijk halfrond elk jaar rond 21 juni, maar niet steeds precies op deze datum ... de langste dag - HenkvanStraten.nl ... .In 2005 bijvoorbeeld was het inderdaad op 21 juni, maar meestal is het een of twee dagen eerder en een enkele keer op 22 juni.Met langste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. The Longest Day is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 1962 over de landing in Normandië.Het is de verfilming van het gelijknamige boek uit 1959.Schrijver Cornelius Ryan kreeg 175.000 dollar voor de filmrech ... De langste dag - Haagplanten.nl ... .Het is de verfilming van het gelijknamige boek uit 1959.Schrijver Cornelius Ryan kreeg 175.000 dollar voor de filmrechten op zijn boek.. De film is een van de weinige films uit de jaren zestig die in zwart-wit is opgenomen. Er spelen gevestigde namen mee als Richard Todd, Robert Mitchum en John Wayne. De langste dag is die dag van het jaar waarop de zon haar ...

INFORMATIE

AUTEUR
Cornelius Ryan
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Langste Dag.pdf

OMSCHRIJVING

Cornelius Ryan¿s De Langste Dag is een hoogtepunt in de militaire geschiedschrijving en daarmee een absolute winner voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van WO2. Ryan werkte 7 jaar onafgebroken aan zijn boek. Hij interviewde honderden ooggetuigen en las vele Geallieerde en Duitse dagrapporten, oorlogsjournaals en andere officiële verslagen. Ryan slaagde erin, vanuit een voortdurend wisselend Geallieerd en Duits perspectief, de grootsheid en het belang van de eerste dag van operatie Overlord aan de lezer over te bregen.

Wil je het boek lezen?De Langste Dag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cornelius Ryan. Lezen De Langste Dag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN