Congo

Congo - Jan Raymaekers | Tiliboo-afrobeat.com

...officieel de Democratische Republiek Congo, kortweg DRC (Frans: République démocratique du Congo), is een land in centraal Afrika ... Dieren in Congo - Spottingwildlife ... .Ter onderscheiding van het gelijknamige buurland wordt de naam van de hoofdstad Kinshasa aan de naam van het land toegevoegd als Congo-Kinshasa.Congo grenst aan Congo-Brazzaville, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Oeganda, Rwanda, Burundi ... Congo-Kinshasa; kortweg Congo of officieel de Democratische Republiek Congo (DRC), voorheen Zaïre en Congo-Leopoldville, een staat in Afrika . Kongo-Vrijstaat (1885-1908); de voorloper van Belgisch-Kongo; Belgisch-Congo (1908-1960); een voormalige Belgische kolonie; Congo ... Congo-Kinshasa - Wikipedia ... . Kongo-Vrijstaat (1885-1908); de voorloper van Belgisch-Kongo; Belgisch-Congo (1908-1960); een voormalige Belgische kolonie; Congo-Brazzaville; kortweg Congo of officieel de Republiek Congo, een staat in Afrika ... The Congo River is the world's deepest river and the world's second-largest river by discharge. The Comité d'études du haut Congo ("Commi...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Raymaekers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Congo.pdf

OMSCHRIJVING

Jong, ambitieus en nieuwsgierig: dat is het profiel van de doorsnee-Belgen die naar de Belgische kolonie vertrekken. Na vijftig jaar, in 1960, moeten ze er halsoverkop vertrekken. De kolonialen van toen bouwen in België een nieuw leven uit, maar 'hun Congo' zullen ze nooit meer kwijt geraken. Het was de mooiste tijd van hun leven, nog altijd.In Congo. De schoonste tijd van mijn leven herleven vijftig jaar van Belgische kolonisatie in 400 foto's. Dit kijkboek is doorspekt met korte getuigenissen van oud-kolonialen. Met nostalgie maar ook met de nodige kritiek denken zij terug aan de bevrijding uit het Belgische keurslijf, aan hun jeugd en kracht van die jaren, aan de zon en de overweldigende natuur en aan het vele werk en de spectaculaire resultaten, maar ook aan de zwarte vernedering, het blanke hedonisme en de brute macht. Dingen die ons vandaag verbijsteren maar die toen de gewoonste zaak van de wereld waren.Historicus Jan Raymaekers registreert de Congoblues die in de verhalen van ex-kolonialen klinkt en illustreert hun relaas met een overvloed aan prachtig en verrassend fotomateriaal.

Wil je het boek lezen?Congo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Raymaekers. Lezen Congo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN