Versteende wouden

Versteende wouden - Wiel Kusters | Tiliboo-afrobeat.com

...teende woud is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lesbos ... Zagoria bezienswaardigheden|Zagoria Reisgids| Zagoria ... ... . In het "Petrified Forest park", opgericht in 1985, vind je meer dan 70 staande en liggende versteende stukken van bomen. Het park heeft een oppervlakte van 286 hectare. Het Versteende woud van Lesbos is het grootste van de twee belangrijkste versteende wouden in de wereld (het andere is het Nationaal park Petrified Forest in Arizona).Het Versteend woud van Lesbos ligt op het eiland Lesbos in Griekenland. ... Het versteende woud van Lesbos - dé VakantieDiscounter ... .Het Versteend woud van Lesbos ligt op het eiland Lesbos in Griekenland. Het is aangewezen als een beschermd natuurmonument. Het versteende woud van Lesbos werd gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen, die te vinden ... Versteend hout, ook aangeduid met de Engelse term petrified wood, is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen (meestal silicaten, zoals kwarts), met behoud van de structuur van het hout.Het proces van verstening gebeurt onder ...

INFORMATIE

AUTEUR
Wiel Kusters
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Versteende wouden.pdf

OMSCHRIJVING

Versteende wouden een boek over mijnen en mijnwerkers. Geen verhaal-in-woord-en-beeld over 'hoe het was', maar een studie van de wijze waarop het mijnbedrijf door tijdgenoten werd ervaren en verbeeld. Daarbij zijn niet alleen literatuur en beeldende kunst van belang, maar ook liederen, journalistieke en populair-wetenschappelijke publicaties. De Verbeelding van de mijn beweegt tussen twee polen. Nu eens domineren afkeer en angst, dan w eer arbeidsvreugde, trots en heroïek. Er klinken in Versteende wouden dan ook zeer verschillende stemmen , in wisselende talen. Steenkoollagen storen zich niet aan staatkundige grenzen. De mijncultuur waar het in dit boek om gaat, doet dat evenmin.Wiel Kusters (1947) is dichter, essayist en hoogleraar algemene letterkunde aan de Universiteit Maastricht. Sinds zijn poëziedebuut Een oor aan de grond (1978) heeft hij in zijn literaire werk aan leven en werk van de Limburgse mijnwerkers, tussen wie hij is opgegroeid, een onvervreemdbare plaats gegeven. In 1998 werd Kusters' werk verzameld in de bundel Zegelboom. Gedichten en notities 1975-1989.Jos Perry (1950) is historicus, verbonden aan de vakgroep Letteren & Kunst van de Universiteit Maastricht. Zwaartepunt & in zijn werk vormt de sociale Geschiedenis. Zijn boek De voorman - een biografie van Willem Hubert Vliegen 1862-1947 werd genomineerd voor de Gouden Uil.

Wil je het boek lezen?Versteende wouden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wiel Kusters. Lezen Versteende wouden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN