Melodie van de tijd, Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson

Melodie van de tijd, Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson - none | Tiliboo-afrobeat.com

... in de melodie van de tijd is discontinuïteit te horen als onvoorziene gebeurtenis, nieuwe dissonant, crisis of verschil ... Meervoud van melodie? ... . Dit proefschrift reconstrueert het duréebegrip van Bergson vanuit antieke filosofische bronnen, de moderne filosofie, de filosofische hoofdstromen rond 1900, maar ook vanuit de Franse traditie daarna. Melodie van de tijd Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson Een wetenschappelijke proeve op het gebied van de Wijsbegeerte Proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Radboud Universiteit Nijmegen op gezag van de rector magnificus prof. dr. Th.L.M. Engelen, volgens besluit van het college van decanen Title: De melodie van de tijd. Een studie naar discont ... PDF Melodie van de tijd - Uitgeverij Damon ... . dr. Th.L.M. Engelen, volgens besluit van het college van decanen Title: De melodie van de tijd. Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson: Author(s): Marsman, N. Melodie van de tijd direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. ... Melodi...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Melodie van de tijd, Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson.pdf

OMSCHRIJVING

De filosoof Henri Bergson (1859 -1941) is als continuïteitsfilosoof de geschiedenis ingegaan. In zijn filosofie representeert durée of duur de werkelijke tijd. Zij is aanvankelijk bij Bergson dynamische opeenvolging van niet te onderscheiden bewustzijnstoestanden die zich zwijgend in elkaar voortzetten en elkaar wederzijds doordringen. Durée is ononderbroken continuïteit, maar zodra we haar als concept denken, heffen we haar continuïteit op. Dan verruimtelijken en onderbreken we durée en ligt discontinuïteit op de loer. Is in ons bewustzijn alleen sprake van continuïteit of ook van discontinuïteit? Immers in de melodie van de tijd is discontinuïteit te horen als onvoorziene gebeurtenis, nieuwe dissonant, crisis of verschil.Dit proefschrift reconstrueert het duréebegrip van Bergson vanuit antieke filosofische bronnen, de moderne filosofie, de filosofische hoofdstromen rond 1900, maar ook vanuit de Franse traditie daarna.

Wil je het boek lezen?Melodie van de tijd, Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Melodie van de tijd, Een studie naar discontinuïteit in het tijdsbegrip van Henri Bergson Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN