Groeien aan de grens

Groeien aan de grens - Gerard Marlet | Tiliboo-afrobeat.com

... aan de grens Vijftig jaar geleden begon het werk aan een van de meest invloedrijke wetenschappelijke rapporten van de twintigste eeuw: Grenzen aan de Groei van de Club van Rome ... Groeien aan de grens - Ruimte en Wonen ... . Voor het eerst werd vanuit verschillende disciplines een alomvattend beeld geschetst van de beperkte draagkracht van onze planeet. Groeien aan de grens is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Platform31, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Atlas voor gemeenten. Te koop in webshops en boekhandels. ISBN 978-90-79812-141 Prijs € 23,-, VOC Uitgevers, 2014. De grenzen aan de groei ("The Limits to growth: a global challenge") is een rapp ... Groeien aan de grens door Gerard Marlet, Abdella Oumer ... ... . Te koop in webshops en boekhandels. ISBN 978-90-79812-141 Prijs € 23,-, VOC Uitgevers, 2014. De grenzen aan de groei ("The Limits to growth: a global challenge") is een rapport van de Club van Rome uit 1972 waarin de uitputtingsproblematiek centraal staat. Het rapport werd uitgewerkt door een team van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) onder leiding v...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Marlet
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Groeien aan de grens.pdf

OMSCHRIJVING

Grensregio's hebben het moeilijk. De bevolking krimpt, de waarde van het vastgoed is dramatisch gedaald, er is sprake van leegstand, en het voorzieningenniveau verschraalt. En dat terwijl er allang geen fysieke controleposten meer zijn aan de landsgrenzen. Hoe kan dat? Welke grensbarrières frustreren de groei van grensregio's? Wat is daar aan te doen? En wat levert het slechten van grensbarrières de grensregio's in potentie op? In 'Groeien aan de grens' roepen Gerard Marlet, Abdella Oumer, Roderik Ponds en Clemens van Woerkens een gevoel van urgentie op om nu echt werk te maken met het slechten van hardnekkige grensbarrières. Ze laten zien hoe groot de positieve effecten daarvan zouden kunnen zijn voor de bewoners en bedrijven in de Euregio.'Groeien aan de grens' laat de enorme potentie zien van de Nederlandse grensregio's. Als bestaande barrières op het gebieden van arbeidsmarkt, onderwijs en fiscus worden geslecht, zou de kans op werk voor inwoners van grensregio's kunnen verviervoudigen. Ook kan de bevolking in de grensregio's dan fors toenemen. Grensregio's zijn dan niet langer krimpregio's, maar groeiregio's!

Wil je het boek lezen?Groeien aan de grens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Marlet. Lezen Groeien aan de grens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN