De Loslippige Sieraden

De Loslippige Sieraden - Denis Diderot | Tiliboo-afrobeat.com

...lippige sieraden. Eén vrouw is de geliefde trouw ... Minnaressen, geldnood en vriendschap met de tsarina: het ... ... . Haan Martin 20 juni 2008, 0:00. Een spons. Misschien is dat wel het beste beeld om het werk van Denis Diderot mee te typeren. Een wandelende spons die alles om zich heen in zich opzuigt en het weer uitspuwt zodra er pen en papier in de buurt zijn. De Loslippige Sieraden (Hardcover). De sultan Mangogul kan danzij de toverkracht van een ring het 'sieraad' van de vrouw, haar geslacht, laten kletsen.... De loslippige sieraden | ISBN 9789025363635 ... De loslippige sieraden van Denis Diderot | Boek en ... ... .... De loslippige sieraden | ISBN 9789025363635 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De loslippige sieraden: Uitgever: Athenaeum - Polak & Van Gennep , Grote Be...

INFORMATIE

AUTEUR
Denis Diderot
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Loslippige Sieraden.pdf

OMSCHRIJVING

De sultan Mangogul kan danzij de toverkracht van een ring het 'sieraad' van de vrouw, haar geslacht, laten kletsen. Samen met Mirzoza, zijn favoriete, verdrijft hij op Duizend-en-een-nacht-achtige wijze zijn verveling door het ene na het andere overspelige sieraad uit te horen over zijn avonturen.Mirzoza is ervan overtuigd dat er ook trouwe, deugdzame vrouwen bestaan, maar de proeven met de ring lijken haar opvattingen niet te kunnen schragen. De vagina-monologen doen ondertussen veel stof opwaaien: wetenschap en kerk buigen zich over het verschijnsel, de handel haakt erop in, politiek en rechtspraak trekken er profijt van.Dat Diderot de ondeugende, zogenaamd uit het Congolees vertaalde roman Les bijoux indiscretes schreef werd lange tijd geweten aan zijn penibele financiële situatie en zijn nazaten meenden zijn auteurschap van het boek (dat hij in 1748 anoniem publiceerde) te moeten verdonkeremanen. Nu wordt algemeen erkend dat Diderots roman weliswaar frivool, geestig en scabreus is, maar ook een serieuze bijdrage levert aan zijn denken. Via het driftleven dat Diderot de praatgrage sieraden laat onthullen, toont hij hoe vermakelijk, hoe banaal, hoe klungelachtig de wereld eigenlijk in elkaar zit. Vele zaken die ook in Diderots en d'Alemberts Encyclopédie aan de orde komen passeren dankzij het geklets van de 'bijoux' de revue: het sociale leven, de politiek, religie, mode, zeden, geschiedenis, wetenschappen, kunsten – en zo biedt de roman een scherpe en alomvattende maatschappijkritiek.

Wil je het boek lezen?De Loslippige Sieraden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Denis Diderot. Lezen De Loslippige Sieraden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN