ADHD

ADHD - Cathelijne Wildervanck | Tiliboo-afrobeat.com

...tention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis genoemd, is een aan het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ontleende benaming voor een cluster van symptomen ... ADHD bij kinderen - Youz ... . Kenmerkend zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. Waar staat ADHD voor? ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ook wel aandachtstekortstoornis genoemd. Dit tekort aan aandacht wil niet zeggen dat een kind met ADHD te weinig aandacht krijgt, maar het betekent dat iemand met ADHD onvoldoende aandacht kan schenken aan zijn omgeving. ADHD bij vrouwen. Mensen met ADHD hebben vaak last van wisselende stemmingen e ... Heeft mijn kind ADHD? | Thuisarts ... . Dit tekort aan aandacht wil niet zeggen dat een kind met ADHD te weinig aandacht krijgt, maar het betekent dat iemand met ADHD onvoldoende aandacht kan schenken aan zijn omgeving. ADHD bij vrouwen. Mensen met ADHD hebben vaak last van wisselende stemmingen en prikkelbaarheid. Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft naast ADHD nog een andere stoornis, bijvoorbeeld een persoonlijkheid-, angst- of stemmingsstoornis.ADHD kenmerkt zich door de volgende symptomen...

INFORMATIE

AUTEUR
Cathelijne Wildervanck
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
ADHD.pdf

OMSCHRIJVING

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop. Je hoort wat je allemaal niet kunt en dat je veel rust en structuur nodig zult hebben. Dit boek gaat uit van een andere gedachte, namelijk dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching. Het biedt een verkenning van wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. Op heldere wijze laat Cathelijne Wildervanck zien hoe je dit doet door je eigen mentale processen te beinvloeden. Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.Cathelijne Wildervanck is ADHD-coach en directeur van ADHD-centrum Zuid-Holland en van ADHD & Werk.

Wil je het boek lezen?ADHD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cathelijne Wildervanck. Lezen ADHD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN