Vijfhonderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur

Vijfhonderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur - Noël Lagast | Tiliboo-afrobeat.com

...nderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur (Paperback) ... Wie wordt de ingenieur van het jaar? | De Ingenieur ... . De menselijke beschaving is onlosmakelijk verbonden met het verwerven van invloed op en... Geschiedenis van het vak van ingenieur en van de beroepsopleiding daarvoor in België. Vijfhonderd jaar geschiedenis van de ingenieur 1500-2010. ISBN: 9789044127409 ... Het is merkwaardig dat die anonimiteit ook nu nog het lot van vele ingenieurs is. De geschiedschrijving is er echter om die anonimiteit zoveel mogelijk te ontrafelen. De auteur beschrijft uitvoerig het ontstaan en de ... Boerenkot - de betekenis volgens Woordenboek van Populair ... ... . De auteur beschrijft uitvoerig het ontstaan en de geschiedenis van de burgerlijk ingenieurs in ... Genre Non-Fictie Onderwerpen België, Sociaal economische geschiedenis, Geschiedenis algemeen, Geschiedenis, Geschiedenis van de techniek - Uitvindingen, Technologie, Nijverheid, Ambachten, Ingenieurs, techniek ; geschiedenis Taal Nederlands Meer informatie Uitgever Garant, Antwerpen Verschenen 2011 ISBN ...

INFORMATIE

AUTEUR
Noël Lagast
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Vijfhonderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur.pdf

OMSCHRIJVING

De menselijke beschaving is onlosmakelijk verbonden met het verwerven van invloed op en zelfs zeggenschap over de natuur. En dàt is precies wat een ingenieur doet: hij ontwerpt methoden en construeert middelen om de natuur in zekere mate naar zijn hand te zetten. De allereerste en dus fundamentele stappen in de menselijke ontwikkeling werden door onbekenden gezet. We weten niet wie voor het eerst uitknobbelde dat vuur handig is, of dat je een muur kunt maken door stenen op elkaar te stapelen. We weten niet wie voor het eerst een punt aan een stok aanbracht of wie voor het eerst probeerde om plantenvezels met elkaar te verbinden tot kleding. Het is merkwaardig dat die anonimiteit ook nu nog het lot van vele ingenieurs is. De geschiedschrijving is er echter om die anonimiteit zoveel mogelijk te ontrafelen. De auteur beschrijft uitvoerig het ontstaan en de geschiedenis van de burgerlijk ingenieurs in België. Buitenlandse invloeden en binnenlandse ontwikkelingen, met name de industrialisering in het zuiden van het land en rond Gent, krijgen daarbij ruime aandacht. Uiteraard worden ook de ‘technisch’ of ‘industrieel ingenieurs’ uitvoerig onder de loep gehouden.

Wil je het boek lezen?Vijfhonderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Noël Lagast. Lezen Vijfhonderd Jaar Geschiedenis Van De Ingenieur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN