Kuifje

Kuifje - Pierre Sterckx | Tiliboo-afrobeat.com

...denis. Kuifje begon als stripverhaal in Le Petit Vingtième, de jongerenbijlage van de rooms-katholieke krant Le Vingtième Siècle, met het verhaal van Kuifje in het land van de Sovjets ... Stripveiling Hergé/Kuifje - Catawiki ... .Als rooms-katholiek dagblad was de Siècle sterk gekant tegen het communisme en de parodie op de Sovjets moet in dat licht gezien worden. Zo laat een Russische communist in het album aan westerse ... Kuifje (Frans: Tintin) is de Nederlandstalige naam voor de fictieve hoofdpersoon in de stripserie De avonturen van Kuifje.De van oorsprong Franstalige stripserie is van de hand van de Belgische tekenaar en scenarist van stripverhalen Georges Remi (1907-1983), die werkte onder het pseudoniem Hergé Kuifje e ... Vind kuifje in Stripboeken op Marktplaats ... .De van oorsprong Franstalige stripserie is van de hand van de Belgische tekenaar en scenarist van stripverhalen Georges Remi (1907-1983), die werkte onder het pseudoniem Hergé Kuifje en het zwarte goud Raket naar de maan . Mannen op de maan De zaak Zon...

INFORMATIE

AUTEUR
Pierre Sterckx
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kuifje.pdf

OMSCHRIJVING

Het ultieme Hergé-verzamelwerk Het hoeft geen betoog dat de Kuifje­albums ware kunstwerkjes zijn. Sinds de eerste publicatie in 1929 in het weekblad Le Petit Vingtième is Kuifje uitgegroeid tot een van de bekendste stripfiguren. Wereldwijd werden meer dan 230 miljoen exemplaren van de 24 Kuifje­albums verkocht, dit in meer dan 100 talen. In Kuifje, Hergé's klassieker toont Sterckx de evolutie die Hergé doormaakte, van de eerste eenvoudige pennentrekken tot de heldere lijnen, het begin van de kleurtekeningen tot de perfecte laatste platen. In het boek komen ook de klassieke en moderne schilders aan bod die zijn werk beïnvloedden. Een minder bekende kant van Hergé, de gepassioneerde kunstverzamelaar, wordt hier ook belicht: Fontana, Poliakoff, Warhol en Lichtenstein maakten deel uit van zijn collectie.

Wil je het boek lezen?Kuifje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pierre Sterckx. Lezen Kuifje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN