Handboek gynaecardiologie

Handboek gynaecardiologie - A.H.E.M. Maas | Tiliboo-afrobeat.com

... gynaecardiologie biedt de meest recente kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de tweede lijn ... Handboek gynaecardiologie eBook by A.H.E.M. Maas ... ... . JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Handboek gynaecardiologie Vrouwspecifieke cardiologie in de praktijk. Dr. A.H.E.M. Maas, Prof. dr. A.L.M. Lagro-Janssen ; Boek 22-09-2011 9789031387816 Schrijf een review. Kijk binnenin Een primeur in vrouwspecifieke cardiologie! Handboek gynaecardiologie biedt de meest ... Handboek gynaecardiologie biedt de meest recente kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de ... Handboek gynaecardiologie | SpringerLink ... ... Handboek gynaecardiologie biedt de meest recente kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de tweede lijn. Toon meer Toon minder. Reviews. Schrijf een review. 5.0. van de 5. 1 review. 0. 0. ...

INFORMATIE

AUTEUR
A.H.E.M. Maas
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek gynaecardiologie.pdf

OMSCHRIJVING

Veel fysiologische en pathologische functies in het lichaam worden beïnvloed door biologische verschillen tussen de beide seksen. Mannen en vrouwen verschillen in patronen van klachten, ziekte, metabolisme en reageren vaak verschillend op behandelingen. Met name binnen de cardiologie zijn er veel genderverschillen. Kennis hiervan is van belang voor een goede patiëntenzorg. Cardiovasculaire ziekten (CVZ) zijn niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen. Dit wordt in de praktijk nog vaak onderschat. Vrouwen uiten hun klachten anders dan mannen en de aanvullende diagnostiek heeft meer valkuilen. De obstetrische voorgeschiedenis kan al op jonge leeftijd wijzen op een verhoogd risico voor CVZ. De menopauze is een keerpunt in een vrouwenleven en een belangrijke levensfase voor het nemen van adequate preventieve maatregelen voor een gezonde oude dag. De afgelopen twee decennia is de internationale belangstelling voor genderspecifieke zorg en onderzoek binnen de cardiologie sterk toegenomen en er is veel voortschrijdend inzicht op dit terrein.Handboek gynaecardiologie biedt de meest recente kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de tweede lijn.

Wil je het boek lezen?Handboek gynaecardiologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.H.E.M. Maas. Lezen Handboek gynaecardiologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN